VLAKOVI NE VOZE

POTPUNI KAOS U SLATINI Žestoka oluja odvalila 50 metara nasipa željezničke pruge

Sav željeznički promet je prekinut, a putnici se prevoze autobusima, a zbog velike količine vode na cesti na dva je mjesta bio prekinut promet državnom cestom D2 kod Slatine
 Damjan Tadić / CROPIX

SLATINA - Olujno nevrijeme zahvatilo je prijepodne područje Slatine gdje je u samo sat vremena palo 70 litara kiše po četvornom metru, a uslijed tih velikih količina oborina nešto poslije 10 sati u dužini od 50 metara odronio se nasip željezničke pruge Varždin-Dalj kod Kozica.

Sav željeznički promet je prekinut, a putnici se prevoze autobusima, a zbog velike količine vode na cesti na dva je mjesta bio prekinut promet državnom cestom D2 kod Slatine.

Na području Orahovice izlila se rijeka Vučica i poplavila dvorišta, podrume i lokalne prometnice. Najteže je u ulicama Kralja Zvonimira, Dalmatinskoj i Matije Gupca te u prigradskom naselju Dolci.

Hrvatski autoklub izvijestio je kako su mokri i skliski kolnici u dijelu središnje Hrvatske, Like, Istre i Slavonije, a zbog povremeno jake kiše na pojedinim se cestama i autocestama vozi uz ograničenje brzine.

Zbog veće količine vode koja se mjestimice zadržava na kolniku vozače iz HAK-a mole da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. U uvjetima smanjene vidljivosti (jaki pljuskovi kiše, magla) vozače podsjećaju da tijekom vožnje imaju upaljena kratka odnosno dnevna svjetla na vozilima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 09:00