NEVJEROJATNO PONAŠANJE

POTPUNI KAOS U SPLITU Vozač autobusa se svađao zbog dvije kune pa skrivio lančani sudar

 CROPIX

Neuobičajena prometna nesreća dogodila se u Velebitskoj ulici u Splitu.

Stradali su jedan autobus, dva automobila i jedan prometni znak, a uzrok nije bio alkohol niti prekomjerna brzina već – zametnute dvije kune, piše Slobodna Dalmacija.

Sve je počelo dosta bezazleno kada se u autobus na stajalištu ukrcala djevojka koja je platila vožnju kovanicama. Dok je vozač prebrojavao novac dobiven od nje i ostalih putnika, djevojka se smjestila na jednom od sjedišta podalje od prednjeg dijela autobusa. Odjednom je mir u autobusu prekinut vozačevim uzvicima:

- Od kada je karta devet kuna, curo? Čuješ li ti mene, karta je 11 kuna, a ne devet, di su dvi kune?... - nastavljao je vozač svoju litaniju.

Kako djevojka nije u prvi trenutak shvatila da se njoj obraća nije reagirala te je vozač ustao sa svog mjesta vjerojatno namjeravajući doći do nje.

Upravo tada je i putnica između povika shvatila kako se njoj obraća te se digla sa sjedišta i prišla mu. Počela je žučna rasprava tijekom koje vozač nije primjetio kako autobus ne stoji u mjestu već lagano ide prema naprijed.

U jednom trenutku se vozač trgnuo i pokušao naglim kočenjem zaustaviti autobus, ali nažalost prekasno.

Grdosija je već udarila u parkirani automobil koji se efektom domina doslovno nabio u prometni znak ispred sebe nakon čega je znak pao na obližnji parkirani drugi automobil.

Prvom osobnom vozilu autobus je oštetio zadnji kraj, a prednji dio mu je razbiven udarcem u prometni znak dok je drugom vozilu isti znak smrskao zadnje staklo.

Kada se sve smirilo nađene su i sporne dvije kune koje je vozač zametnuo na kontrolnoj ploči kraj volana, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 11:17