EPICENTAR NA BANIJI

Potres magnitude 4.2 uzdrmao središnju Hrvatsku, Seizmološka služba: Bio je prilično jak

Magnituda potresa iznosila je 4.2 prema Richteru, a nakon njega uslijedio je i slabiji, magnitude 2.8
Potres u središnjoj Hrvatskoj
 EMSC

U noći s ponedjeljka na utorak u središnjoj Hrvatskoj osjetio se prilično jak potres.

Kako je izvijestila Seizmološka služba RH, podrhtavanje je zabilježeno u 1 sat i 58 minuta, a epicentar je bio kod Petrinje. Magnituda je iznosila 4.2 po Richteru.

- Noćas, 17. kolovoza 2021. godine u 1 sat i 58 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su prilično jak potres s epicentrom kod Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 4.2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V-VI stupnja EMS ljestvice. Potres se osjetio u široj okolici Petrinje i Siska te okolici Zagreba, priopćili su iz Seizmološke službe.

Ranije je Europsko-mediteranski seizmološki centar (EMSC) javio da je magnituda iznosila 4.7. Korisnici EMSC-a javljaju da se, osim u epicentralnom području, podrhtavanje, koje je potrajalo 10-ak sekundi, osjetilo i u Zagrebu, Krapini, Varaždinu, Bjelovaru...

Zasad nema informacija o eventualnim štetama.

Inače, nedugo nakon ovog potresa, u 2 sata i 27 minuta zabilježeno je slabo podrhtavanje, ponovno s epicentrom kod Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 2.8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III-IV stupnja EMS ljestvice, potvrdili su u Seizmološkoj službi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 23:35