ISKLJUČENJE

POTRES NA PRAVAŠKOJ SCENI: HSP AS IZBACIO PERU ĆORIĆA! 'Otvoreno nam je priznao da je sabotirao rad stranke, prijetio je njezinim gašenjem'

Pero Ćorić
 Goran Mehkek / CROPIX

Nekadašnji saborski zastupnik i dugogodišnji glavni tajnik, ključni operativac i jedan od osnivača Hrvatske stranke prava - Ante Starčević (HSP AS) Pero Ćorić isključen je iz članstva te stranke, objavljeno je u nedjelju u priopćenju koje je potpisao predsjednik HSP AS Hrvoje Niče.

U priopćenju se navodi da je u subotu stranačko predsjedništvo u Zagrebu raspravljalo o refinanciranju duga, a da je Ćorić 'otvoreno priznao kako je sabotirao rad Predsjedništva'.

U nastavku donosimo cijelo priopćenje u kojemu se iznose teške optužbe na Ćorićev račun.

- Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević održala je 24. 03. 2018. sjednicu Predsjedništva u Zagrebu na kojoj je ključna bila točka donošenje odluka o načinu refinanciranja duga po nastalim obvezama iz razdoblja 2014.-2017. Tijekom rasprave, glavni tajnik stranke Pero Ćorić otvoreno je priznao kako je sabotirao rad Predsjedništva, između ostalog, pokušavajući osigurati nedostatak kvoruma, a isti je u jednom trenutku i pokušao osobno srušiti svojim odlaskom sa sjednice Predsjedništva pritom kazavši kako je on osnovao stranku te će je on i ugasiti! Ponovnim osiguravanjem kvoruma, Predsjedništvo je jednoglasno usvojilo sve predložene odluke s ciljem financijske stabilizacije stranke.

Tijekom sjednice Predsjedništva dopredsjednik stranke Ante Žoni Maksan Časnom sudu stranke na razini RH uputio je prijavu protiv glavnog tajnika Pere Ćorića s prijedlogom za isključivanjem iz HSP AS zbog kršenja Etičkog kodeksa stranke i priznavanja otvorenog rada protivno odlukama Predsjedništva stranke. Časni sud je uvažio prijavu te isključio Peru Ćorića iz HSP AS.

Usvojenim odlukama i isključivanjem Pere Ćorića iz HSP AS, Predsjedništvo stranke je odlučilo poslati jasnu i nedvosmislenu poruku kako se sve stranačke odluke moraju donositi jedino i isključivo na stranačkim tijelima, a ne kao je to nerijetko bio slučaj putem izjava pojedinaca u medijima zbog čega su narušeni brojni odnosi s nekadašnjim i postojećim koalicijskim partnerima na svim razinama vlasti, ali je i narušena vjerodostojnost i ugled HSP AS među članstvom i simpatizerima.

Predsjedništvo je isto tako pokazalo odlučnost u namjeri da riješi probleme koje stranka vuče još od vremena parlamentarnih izbora iz 2011. godine. Svojim radom, djelovanjem i javnom prezentacijom HSP AS mora biti stup pravaštva s obzirom kako je riječ o logistički i po broju vijećničkih mandata najsnažnijoj pravaškoj stranci u RH te kako pravaška ideja mora biti iznad interesa pojedinaca što često do sada nije bio slučaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:32