NAKON POTRESA

POTRES OŠTETIO I BOLNICU U KLAIĆEVOJ Male pacijente iz stare zgrade su prebacili u noviji objekt: 'Napravili smo trijažu i dio pacijenata otpustili'

 
Dječja bolnica u Klaićevoj

- Srećom, nikom se nije ništa dogodilo, ni pacijentima ni osoblju čak ni na Šalati koja je najkritičnija jer to je najstarija zgrada KBC-a. Pacijente smo evakuirali iz oštećene zgrade u tzv. bijelu i zelenu zgradu koje su potpuno nove i nisu oštećene potresom, rekao nam je prof.dr. Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb. Obilaze se svi zavodi i odjeli, a tijekom dana otpušteni su svi pacijenti koji su mogli otići kući, a ostali preseljeni.

Rodilište i pacijentice u Klinici za ženske bolesti u Petrovoj također je pretrpjelo štetu pa je dio rodilja i djece otpušteno kućama kao i dio pacijentica koje su se trenutno liječile u toj ustanovi. Dio je pacijentica preseljeno u novu zgradu u Petrovoj, a tamo je također preseljena i rađaonica. U KB Dubrava preseljena su djeca koja trebaju intenzivno liječenje, a s njima je otišlo i osoblje. Inače, kaže ravnatelj, već tijekom dana počelo je raščišćavanje otpale žbuke, a statičari će odlučiti kad bi se mogli osposobiti oštećeni prostori. Naglašava da, srećom, nisu oštećene instalacije niti dovodi bolničkih plinova.

„Mislim da ćemo uspjeti sve srediti jer imamo dovoljno prostora u novim zgradama“, rekao je prof.dr. Ćorušić.

Neposredno nakon potresa iz Dječje bolnice u Klaićevoj evakuirani su mali pacijenti iz stare zgrade koja je dijelom oštećena, ali su ubrzo vraćeni.

„Našli smo rješenje tako da smo sve pacijente preselili iz stare zgrade u noviji objekt na kojem nije bilo oštećenja. Također smo napravili trijažu tako da smo dio malih pacijenata otpustili iz bolnice. Bilo je hospitalizirano 37 pacijenata a ostalo ih je u bolnici 18“, rekao je prof.dr. Goran Roić, ravnatelj Dječje bolnice.

Stradao je i KBC Sestre milosrdnice, točnije angio sala pa će hitne pacijente primate KB Sveti duh.

Teško stradala djevojka dovezena je u Klaićevu s teškom kraniocerebralnom ozljedom. Reanimirana je, napravljen je CT i čeka je neurokirurška operacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:05