MARIJA PUH

POTRES U HNS-u: POTPREDSJEDNICA STRANKE PODNIJELA OSTAVKU NA SVE FUNKCIJE Bit će nezavisna zastupnica, a možda uđe u Bandićev klub

Marija Puh
 Goran Mehkek / HANZA MEDIA

Marija Puh, dosadašnja potpredsjednica HNS-a i saborska zastupnica, podnijela je u srijedu ostavku na sve funkcije u stranci, a u Saboru će ubuduće djelovati kao nezavisna, potvrdila je u izjavi za Novu TV.

- Nisam bila zadovoljna brzinom i projektima koji su bili upereni prema Zagorju, s time da sam ja iz Zagorja, i znamo za sve okolnosti na način na koji smo ušli u koaliciju sa HDZ-om, ja sam vjerovala i željela da se to u Zagorju vidi. Nažalost, 16 mjeseci je prošlo, a neke konkretne stvari koje sam očekivala da će poboljšati život mladim ljudima u Zagorju, nisu se dogodile, izjavila je Puh najavljujući da nastavlja podržavati Vladu, ali da će o svemu ubuduće razgovarati prvenstveno s HDZ-om.

Iako se u posljednje vrijeme intenzivno nagađalo da Puh prelazi u klub Milana Bandića, ona u srijedu nije htjela potvrditi taj transfer iako priznaje da su sve opcije otvorene.

U HNS-u nam prije njezina istupa na Novoj TV nisu mogli potvrditi ovu informaciju jer nisu dobili nikakvu službenu ostavku, ali kažu da ih to ne bi iznenadilo nakon što je krajem rujna stranku napustio i Anđelko Topolovec, načelnik Radoboja, dotadašnji član Predsjedništva te stranke i njihov predsjednik Županijskog odbora, jer su njih dvoje u poprilično bliskim odnosima, a o čemu je Jutarnji list pisao još u kolovozu.

Marija Puh, u koju je HNS uložio popriličan trud da se profilira kao političarka koja se bori za ljudska prava i koja je zazivala da se Istanbulska konvencija ratificira što prije, sada bi mogla prijeći kod Bandića koji je bio protiv ratifikacije konvencije, ali za to još nismo dobili službenu potvrdu. Sama Puh se na naše uporne pozive nije javljala, a nije se javila niti svojim dojučerašnjim šefovima u HNS-u, pa ni oni sami nisu znali je li stvarno odlučila otići, iako su svjesni da je to lako moguće. Puh je nedavno bila i izaslanica zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića na Festivalu kajkavskih popevki u Krapini, no tada je nemušto pokušala demantirati da prelazi u njegov klub. HNS-ovce ova vijest nije iznenadila jer su to očekivali nakon Topolovca koji je na Facebook profilu prilikom ostavke napisao kako je stanje u HNS-u unatrag više mjeseci i nekoliko godina, različito od njegovih, želja i stavova o smjeru u kojem bi se HNS trebao razvijati.

''Zadnja kap koja mi je prelila čašu je odnos stranke prema Zagorju i Krapinsko-zagorskoj županiji”, napisao je Topolovec.

U Bandićevoj stranci i tada su, kada se počelo spekulirati s pojačanjem u njihovim redovima, već bili uvjereni da je to gotova priča, ali potvrdu za to u srijedu nismo dobili.

U HNS-u pak neslužbeno kažu kako je prošli petak Puh bila u stranci i kako je komunikacija bila normalna.

Ako Puh izađe iz Kluba zastupnika HNS-a, onda ta stranka pada na pet svojih saborskih zastupnika, odnosno četiri bez Tomislava Sauche, bivšeg SDP-ovca, a sada neovisnog zastupnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:46