DRSKI LOPOVI

POTRESNA ISPOVIJEST PREVARENE GOSPOĐE 'Pomogla sam im i još su me na kraju i opljačkale! Dva sata sam drhtala od straha, oteli su mi sve najdraže...'

Ilustracija
 Profimedia, Alamy

Na lopove koji se lažno predstavljaju kao ljudi u potrebi, službene osobe ili zaposlenici neke javne tvrtke, policija upozorava već neko vrijeme jer je broj razbojstava s upadima u privatne stanove i kuće sve više. Takvu je sudbinu doživjela 63-godišnja gospođa iz Kaštelira u Istri koja je ispričala koliko joj je teško bilo krenuti dalje i barem djelomice se osloboditi straha.

- Užasan osjećaj, kad se sjetim odmah mi klecaju koljena. Sve je trajalo manje od pet minuta, a meni se činilo kao vječnost, rekla je za Glas Istre.

Ona je u kolovozu prošle godine bila žrtva drske krađe u vlastitom domu u Istri. Dvije kradljivice, koje su se pretvarale da trebaju odjeću i obuću, zavaravale su gospođu dok je pomoćnik češljao prostorije i ukrao nakit.

Mlada žena pokucala joj je na vrata moleći papuče jer su njezine imale rupe. Gospođa ju je povela do garaže gdje je držala stare stvari i pronašla jedan par za nju. Potom je došla i druga djevojka, također tražeći papuče, ali i nešto odjeće.

- Vratila sam se u kuću i zatekla muškarca na vratima spavaće sobe, a ona je moj nakit trpala u džepove. Počela sam vikati ‘lopovi, lopovi, lopovi’ i krenula prema sobi, no muškarac me zaustavio stavivši mi ruku na prsa. Rekla sam da ću zvati policiju, a muškarac mi je tri puta ponovio: ‘Nemojte zvati policiju.’ Tada je kradljivica izašla iz sobe i zajedno s muškarcem i drugom ženom otišla iz kuće. Mislim da sam dva sata nakon toga drhtala od straha, a srećom je nedugo zatim i suprug došao kući. Pomogla sam im i još me na kraju opljačkaju! Uzeli su mi drage zlatne naušnice i sve vrijedno što su našli. Svjesna sam da mi ništa od toga neće biti vraćeno, ali voljela bih da ih natjeraju da svojim radom isplate svoje žrtve, rekla je očajna Kaštelirka za Glas Istre.

Dodala je da joj je sad najgore što živi pod velikim stresom i nakon svega proživljenog strahuje za svoju sigurnost, a samo je, naivno, htjela pomoći ženama u nevolji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:00