STRAVIČAN ZLOČIN

Potresni prizori u Splitu: Kolege se opraštaju od ubijene zaposlenice, na vratima Lidla je i poruka

Raspitao sam se o obiteljskoj situaciji te smo saznali da je uključeno i malodobno dijete, rekao je ravnatelj Centra za socijalnu skrb
 Nikola Vilic/Cropix

Lampioni i cvijeće i zatvorena vrata trgovine dočekali su jutros prve kupca Lidla u Poljičkoj ulici. U toj je trgovini jučer na radnom mjestu bivši partner ubio nesretnu ženu dok je slagala robu na police. I sve to su u nevjerici gledali brojni kupci, koji su ubojicu zadržali do dolaska policije.

- Poštovani kupci, danas će naša trgovina biti zatvorena uslijed nemilog događaja. Trgovinu ćemo otvoriti u četvrtak, 2. prosinca, prema redovnom radnom vremenu. Hvala na razumijevanju! - poručili su iz Lidla.

Ovaj trgovački lanac već jučer je obitelji nesretne žene izrazio sućut, piše Slobodna Dalmacija.

- Duboko smo zgroženi nemilim događajem koji se danas zbio u našoj trgovini u Splitu. I ovim putem želimo izraziti svoju najiskreniju sućut i podršku obitelji naše zaposlenice.

Obzirom da je cijeli slučaj u rukama policije, u ovom trenutku nismo u mogućnosti komentirati istragu koja je u tijeku - stoji u službenoj izjavi koju su nam poslali iz Lidla.

Nakon stravičnog zločina u Lidlu uključit će se i Centar za socijalnu skrb Split.

image


Nikola Vilic/Cropix

Kako saznajemo, Željko Đekić (54) zvani Lika, ima dijete s bivšom partnericom koju je usmrtio s više uboda nožem u trgovini Lidla na Poljičkoj cesti u Splitu u ponedjeljak oko 15 sati. Zbog strašne situacije u kojoj se dijete našlo, uključit će se i Centar za socijalnu skrb Split, piše Slobodna Dalmacija.

- Odmah kada sam čuo za događaj, raspitao sam se o obiteljskoj situaciji te smo saznali da je uključeno i malodobno dijete. Planiramo se stoga javiti obitelji kako bi im sa svojim stručnim suradnicima pružili svu potrebnu pomoć i podršku sukladno Obiteljskom zakonu i našim ovlastima - kazao je Ante Bjažević, ravnatelj CZSS Split.

U svakom Centru za socijalnu skrb imaju Odjel za djecu, mladež i obitelj koji čine stručni timovi u sastavu socijalni radnik, psiholog, pravnik, defektolog i socijalni pedagog. U radu s obitelji stručni timovi pružaju uslugu savjetovanja i pomaganja obitelji što obuhvaća stručno savjetovanje i sve oblike stručne pomoći pri prevladavanju obiteljskih poteškoća i skrbi za djecu te osposobljavanje obitelji za funkcioniranje u svakodnevnom životu.

Obitelj nije do sada bila u tretmanu Centra, a uhićeni Đekić i njegova žrtva prekinuli su partnerski odnos prije dosta vremena s čim se on nije mogao pomiriti.

image


Nikola Vilic/Cropix

Puljak: Zgranulo nas je ubojstvo, Splićani prijavljujte nasilnike!

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak izrazio je zgranutost zbog ubojstva žene koju je u utorak nožem izbo bivši partner, pozvavši Splićane da prijavljuju nasilnike te upozorivši da se nasilje nad ženama relativizira i interpretira na razne načine koji dodatno viktimiziraju žrtvu.

Zaposlenica trgovine u Poljičkoj ulici u Splitu umrla je u bolnici nakon što ju je nožem na radnom mjestu napao muškarac koji je uhićen, a neslužbeno se doznaje kako se radi o bivšem žrtvinom izvanbračnom partneru.

"Sve nas je zgranulo ubojstvo koje se jučer dogodilo u jednom trgovačkom lancu u Splitu", objavio je Puljak u srijedu na svom Facebook profilu.

Napomenuo je kako često svjedočimo tome da se nasilje nad ženama opravdava, relativizira i interpretira na razne načine koji dodatno viktimiziraju žrtvu.

"A onda, kada se dogodi jedno ovakvo svirepo ubojstvo zanijemimo i pitamo se kako je ovo moguće u našoj zemlji i u našem gradu u 21. stoljeću", poručio je splitski gradonačelnik.

Naglasio je kako šutnja i zatvaranje očiju pred nasiljem nisu rješenje. "Prijavite nasilnike! Izražavam duboku sućut obitelji preminule žrtve. Nasilnicima nije mjesto među nama!", istaknuo je Puljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. prosinac 2022 15:22