ZLATKO SALOPEK

POTRESNI VAPAJ TOMISLAVOVA OCA 'Molim vas, pustite mi sina. U Egipat je došao samo kako bi zaradio kruh djeci'

Otac zatočenog hrvatskog državljanina izravno se obratio otmičarima svoga sina u Egiptu
 Vlado Kos / CROPIX, SITE Intel Group

Otac otetog hrvatskog državljanina Tomislava Salopeka progovorio je o najtežim trenucima kroz koje prolazi njegova obitelj, nakon što se pojavila snimka na kojoj Tomislav, pod prijetnjom nožem, izgovara strašnu poruku džihadista egipatskim vlastima: ne oslobodite li u sljedećih 48 ati muslimanske žene iz egipatskih zatvora, borci Sinajske provincije će me ubiti.

Više od 24 sata prošlo je od objave tog uznemirujućeg videa, a Zlatko Salopek u izjavi za francusku novinsku agenciju AFP pozvao je otmičare da mu puste sina.

'Tražim od ljudi koji drže moga sina da mu dozvole povratak svojoj obitelji. Motiv njegova dolaska u vašu domovinu bio je isključivo da zaradi kruh svojoj djeci. Ništa drugo', zavapio je gospodin Salopek iz svog obiteljskog doma u Vrpolju.

Kao što je poznato, Tomislav je u Egiptu radio kao topograf za jednu francusku kompaniju.

'Zahvaljujem Francuskoj za sve što je dosad učinila i molim je za suradnju s egipatskim vlastima kako bi spasili moga sina', kazao je još Zlatko Salopek.

Tomislav je, inače, otac dvoje djece, a njegova supruga Nataša u četvrtak je s njegovom sestrom i ministricom vanjskih poslova Vesnom Pusić otputovala u Kairo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 00:55