NEOBIČNA AKCIJA OSJEČKOG VODOVODA

Potrošači koji redovito podmiruju račune na poklon će dobiti - hrvatsku zastavu!

Sinj, 030109.Vjencanje Mirko Norac i Jelena Midenjak.Na vjencanju Mirka Norca barjak je virio kroz prozor Pola.Foto: Jakov Prkic / Cropix
 Jakov Prkić / CROPIX

OSIJEK - Ovoga proljeća Osijekom bi se moglo zavijoriti tisuće zastava. Točnije, čak 30 tisuća hrvatskih barjaka bit će podijeljeno osječkim kućanstvima u nezapamćenoj i vrlo neobičnoj akciji gradske tvrtke Vodovod Osijek.

U njezinoj upravi odlučili su se naime na, pomalu bizarnu, akciju nagrađivanja 30 tisuća redovnih platiša, od ukupno 45 tisuća, tako što će ih za ispunjavanje zakonske obveze nagraditi hrvatskim barjacima. Već je raspisan i natječaj otvorenog tipa, a procjenjuje se da će Vodovod za ovo izdvojiti oko 600 tisuća kuna bez PDV-a. Direktor tvrtke Ljubomir Novoselić priznaje da je ovo neobična ideja, ali ne vidi ništa loše u tome.

- Pa zar i dnevne novine ne dijele zastavice, kemijske olovke, božićnu pšenicu… Vrijeme je da se i javni sustavi uključe u ovakav vid darivanja svojih korisnika. Zašto baš zastave? Mislimo da je to univerzalan poklon, kojeg će građani znati cijeniti. To je i naš mali znak pažnje, iako znamo da to nije malo novaca, ali ni mi nismo mala tvrtka. Uostalom, nedavno smo prodali našu radnu jedinicu Tehnički plinovi za 13 milijuna kuna i premda razumijem da će biti onih koji neće blagonaklono gledati na ovaj potez vjerujem da činimo lijepu gestu, koja nikoga neće povrijediti, a svima će koristiti. Uostalom i Grad Osijek, kao naš većinski vlasnik podržao je akciju - rekao je Novoselić, dok gradonačelnik Bubalo najavljuje kako će Grad financijski pomoći akciju, ako cijena bude povoljna.

- Čekamo natječaj da vidimo cijenu, ali u osnovi ovo je odlična ideja, koja ima za cilj potaknuti građane na redovito plaćanje, ali to je i pitanje nacionalnog ponosa. Kada su oslobođeni generali Gotovina i Markač primijetio sam da dosta kućanstava nije izvjesilo zastavu, jednostavno zato što ih nemaju. Hrvatska ulazi u EU i trebamo čuvati nacionalni identitet, kao što to čine i Talijani, Francuzi i ostali europski narodi - rekao je HDSSB-ov gradonačelnik Krešimir Bubalo , koji se sprema na izborima za tri i pol mjeseca izboriti još jedan mandat na čelu Osijeka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:10