ŠOPING LUDILO

POTROŠAČKA GROZNICA DOSEGNULA VRHUNAC U prosincu padaju svi rekordi, evo koliko će Hrvati potrošiti ovih blagdana

Ilustracija
 Paun Paunović / CROPIX

Blagdanska potrošačka groznica u punom je jeku. A kako sada stvari stoje, do kraja prosinca trošit će se mnogo. Rekordno mnogo. Za blagdane će se potrošiti 12,5 milijardi kuna - što je čak pola milijarde više nego lani.

Najviše će se kupovati dječje igračke, hrana i piće, odjeća i obuća, kozmetika te elektronika. ''Valjda smo megalomanski nastrojeni, ne znam, jednostavno svakome želiš neku sitnicu, pa se toga skupi. Ali nije ti žao'', kaže Maja Dnevniku.hr.

''Krenuli su poslovi i diglo se gospodarstvo tako da je bolje. Ja mogu reći da je meni malo bolje, a sad ima sigurno onih kojima je teško, koji imaju manje'', rekao je Mladen.

I dok traje blagdanska šopingmanija, umirovljenici su u Zagrebu organizirali utrku kako bi pozornost skrenuli na one koji imaju manje i nešto skromnije blagdanske stolove.

''1.100 kuna penzije, pa si možeš misliti kakav će biti stol'', požalila se umirovljenica Dragica. Utrka je, kažu, trening za veliki prosvjed koji uskoro planiraju. Žele veće mirovine, dostojanstvenu starost te da se na trećinu siromašnih građana, posebice u ovo blagdansko vrijeme, ne zaboravi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 17:04