POSTAJE ZASTUPNICA

POTVRĐENA NAGAĐANJA Vladimira Palfi aktivirala saborski mandat

Vladimira Palfi
 Ronald Gorsic / CROPIX

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo u srijedu je jednoglasno donijelo odluku o prestanku mirovanja zastupničkog mandata Vladimire Palfi Sinčić iz Živog zida te istodobno prestanku mandata njezina zamjenika Branimira Bunjca, koji je prošli petak napustio stranku.

Mirovanje zastupničkog mandata Palfi traje do 18. lipnja, nakon čega postaje saborskom zastupnicom, a tad saborske klupe napušta Bunjac.

Palfi je u Hrvatski sabor izabrana iz 3. izborne jedinice na parlamentarnim izborima 2016. godine, ali odmah je svoj mandat zamrznula, a kao njezina zamjena u Sabor je ušao Bunjac.

Premda je aktivirala saborski mandat, još uvijek nije poznato hoće li doći u Sabor, jer je već najavljivala da to ne želi, nego da će umjesto nje ući netko treći iz Živog zida.

Od nje, ali i predsjednika Živog zida Ivana Vilibora Sinčića, novinari su pokušali doznati sudbinu tog saborskog mandata, međutim, dosljedni svom odnosu prema medijima, oboje su telefonske pozive odbijali.

Odluči li Palfi ponovno ne ući u Sabor, morat će podnijeti ostavku na dužnost saborske zastupnice i neće moći ponovno aktivirati mandat, jer Zakon o izborima zastupnika u Hrvatski sabor definira da se u samo jednom mandatu može zatražiti mirovanje mandata.

Odluku Mandatno-imunitetnog povjerenstva u petak će na glasanju formalno potvrditi i Sabor.

Bunjac je najavio da će svoju političku karijeru nastaviti u novoj stranci Ivana Pernara, a profesionalnu kao osnovnoškolski nastavnik povijesti što je radio i prije dolaska u Sabor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 13:58