ODLUKA SUDA

POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV ŽELJKA SABA Tajna snimka vijećnice HDZ-a proglašena nezakonitom

Sud je potvrdio optužnicu USKOK-a protiv vukovarskog gradonačelnika zbog podmićivanja HDZ-ovaca
Vukovar, 041113.Sjednica Gradskog vijeca Vukovara.jedna od tocaka dnevnog redua je i izmjena Statuta grada Vukovara.Na fotgrafiji: Zeljko Sabo gradonacelnik Vukovara.Foto: Vlado Kos / Cropix
 Vlado Kos / Cropix

OSIJEK - Županijski sud u Osijeku potvrdio je optužnicu USKOK-a protiv vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe zbog dva kaznena djela podmićivanja vukovarskih gradskih vijećnika iz redova HDZ-a Marije Budimir i Radivoja Đurića.

Sabu se tereti da je Budimir pokušao podmititi novčanim iznosom kako bi u Gradskom vijeću podržala njegovu opciju, a za istu uslugu Đuriću je navodno ponudio promaknuće supruge na mjesto glavne sestre vukovarske bolnice, a sina na funkciju direktora Hrvatskog radija Vukovar.

SABO O OPTUŽBAMA 'I sam ću na sjednici Sabora dignuti ruku da mi se ukine imunitet'

Cijeli slučaj pokrenula je Budimir, koja je javnosti prezentirala i tajnu audio snimku razgovora sa Sabom, u kojem on spominje iznose od 10 do 50 tisuća kuna.

Međutim, Optužno vijeće Županijskog suda u Osijeku smatra da je njezina snimka učinjena protuzakonito, pa je taj dokaz i snimak izdvojen iz spisa, kao i svi dokazi proizašli iz snimka.

Na rješenje o izdvajanju nezakonitih dokaza sve strane mogu podnijeti žalbu Vrhovnom sudu.

Podsjetimo, Sabo je u medijskim istupima negirao optužbe da je pokušao podmititi gradske vijećnike, čudeći se pri tome što se njega istražuje na temelju tajnog snimka, dok protiv Budimir nije bio pokrenut nikakav postupak za tajno snimanje.

On je protiv nje podnio privatnu tužbu. Inače, i sam je na sjednici Sabora glasao za kada se odlučivalo o tome da mu se skine imunitet kako bi mogao biti procesuiran.

Njegov komentar o podizanju optužnice nismo dobili, budući da nam se nije javio na telefonski poziv, dok je Budimir poručila da ne može ništa komentirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:13