UŠTEDJELA 1540 KUNA

POVJERENSTVO ĆE ODLUČIVATI JE LI PREDSJEDNICA U SUKOBU INTERESA Na pregledu u privatnoj klinici je dobila preveliki popust?

 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u srijedu je otvorilo predmet protiv predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović zbog mogućeg primitka nedopuštenog dara, jer je dobila popust na liječnički pregled u klinici Radiochirurgia Zagreb iz Svete Nedjelje.

"S obzirom na brojne upite medijskih kuća vezano za odobreni popust na liječnički pregled Predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović u klinici Radiochirurgia Zagreb, a što upućuje na mogući primitak nedopuštenog dara, Povjerenstvo je danas otvorilo predmet pod brojem P-61/19. Povjerenstvo će u navedenom predmetu prikupiti potrebne podatke i dokumentaciju relevantnu za utvrđivanje činjenica i donošenje odluke o pokretanju ili nepokretanju postupka protiv navedene dužnosnice", stoji u priopćenju tog Povjerenstva.

Predsjednica Republike prošli petak je, kako navode mediji, obavila redoviti preventivni pregled u privatnoj poliklinici Radiochirurgia iz Svete Nedjelje. Puna cijena pregleda, objavili su mediji, iznosi 7700 kuna, a predsjednici Grabar-Kitarović je odobren popust od 20 posto pa je pregled platila 6160 kuna.

Predsjednica je u ponedjeljak potvrdila informaciju u medijima da je bila na preventivnom pregledu u privatnoj poliklinici.

Državni dužnosnici, po Zakonu o sprečavanju sukoba interesa, ne smiju primiti dar u vrijednosti većoj od 500 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. veljača 2024 17:53