ODRŽANA SJEDNICA

POVJERENSTVO NEĆE POKRENUTI POSTUPAK PROTIV MILIJANA BRKIĆA ZBOG SKUPOCJENIH SATOVA Pripadaju njegovom bratu: 'Moji su, ali ne smeta mi što ih nosi'

 Vlado Kos / Cropix

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na današnjoj sjednici odlučilo je da neće pokrenuti postupak protiv HDZ-ovog Milijana Brkića zbog skupocjenih satova koje nije prijavio u imovinskoj kartici.

"Postupajući po napisima vezanim o vlasništvu satova usporedili smo imovinske kartice. Dužnosnik je u nekoliko navrata dostavljao promjene u imovinskoj kartici, no u predviđenoj rubrici naveo je da pokretnina skupljih od 30.000 kuna nema. Zatražili smo očitovanje od dužnosnika o eventualnom neskladu. Dužnosnik se očitovao", čulo se na sjednici Povjerenstva, javlja N1.

Predloženo je nepokretanje postupka protiv Milijana Brkića jer sporni satovi navodno nisu u njegovom vlasništvu već u vlasništvu njegovog brata, a onaj sat koji je brat poklonio Brkiću nije skuplji od 30.000 kuna, javlja N1.

'Povjerenstvo je utvrdilo da je prodajna cijena takvog novog sata od 15 do 28 tisuća kuna. Predlažem da se donese odluka da se postupak ne pokrene', rekla je članica Povjerenstva Tatijana Vučetić.

Brkićev brat Jozo također se očitovao Povjerenstvu.

'Ponekad ih uzme i nosi ih. To su moji satovi, ali mi ne smeta što ih on nosi', rekao je Jozo Brkić.

Podsjetimo, mediji su ljetos pisali da se na njegovoj ruci učestalo može vidjeti jedan sasvim novi primjerak - Oris Aquis Depth Gauge Chronograph, sat čija je preporučena maloprodajna cijena 35.250 kuna.

Radi se o krajnje impozantnom komadu sata, to je profesionalni ronilački kronograf koji može ići do dubine od 500 metara i njegova je najupečatljivija značajka to što posjeduje analogni dubinomjer, nešto što je izuzetno rijetko u mehaničkim satovima.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa predložilo je da se ni protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića ne pokrene postupak, a razmatralo se na mogući utjecaj objave u Večernjem listu.

Naime, Večernji je list objavio nagradnu igru u kojoj se dodjeljivao stan Zagrebačke stanogradnje koja je navodno povezana sa Zagrebačkim holdingom, koji je u vlasništvu grada.

Povjerenstvo je na današnjoj sjednici odlučilo i da neće pokrenuti postupak protiv bivše potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić. Odlučivali su to nakon prijave da joj je Hanza media pokrila troškove izdavanja i promocije knjige te da se radi o nedopuštenom daru.

Povjerenstvo je utvrdilo da Dalić nakon završetka mandata nije više imala zapreku za primiti dar, te da u trenutku predstavljanja knjige ona više nije bila potpredsjednica Vlade, stoga nema sukoba interesa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:32