PREDSJEDNICA NA METI

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa dobilo prijavu protiv - svoje šefice: ‘Prekršila je zakon‘

Bit će zanimljivo vidjeti kako će se neiskusni članovi tog tijela snaći u odluci o svojoj predsjednici...

Aleksandra Jozic Ileković

 Zeljko Puhovski/Cropix

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u utorak je zaprimilo prijavu protiv predsjednice tog tijela Aleksandre Jozić-Ileković. Vijest o prijavi objavio je portal N1, a potvrđena nam je i iz samog Povjerenstva.

U prijavi se tvrdi da je Jozić-Ileković prekršila Zakon o sprječavanju sukoba interesa kad se 2021. kao članica prošlog saziva Povjerenstva nije izuzela iz odlučivanja o slučaju bivšeg pomoćnika ministra unutarnjih poslova Ante Delipetra.

On je bio prijavljen jer je u vrijeme dok je bio ravnatelj MUP-ove Uprave za ljudske potencijale, dakle glavni kadrovik, u tom Ministarstvu bilo zaposleno čak petero članova iz njegova obiteljskog kruga. Povjerenstvo je u rujnu 2021. donijelo odluku o odbačaju prijave protiv Delipetra.

U prijavi protiv Jozić-Ileković se tvrdi da se ona odlučujući o slučaju Delipetar našla u sukobu interesa jer joj je kći u to vrijeme honorarno radila za MUP, a sedam mjeseci kasnije je i zaposlena u MUP-u na određeno vrijeme. Jozić-Ileković je u izjavi za N1 negirala da je u slučaju Delipetar bila u sukobu interesa te je ustvrdila da se nije bila dužna izuzeti.

Odluku o tome je li prijava protiv nje osnovana Povjerenstvo će donijeti na nekoj od narednih sjednica. Jozić-Ileković će se iz odlučivanja o svom slučaju sasvim sigurno morati izuzeti.

S obzirom na to da među preostala četiri člana Povjerenstva nema nikoga s iskustvom rada u tom tijelu - Jozić-Ileković je jedina članica bivšeg saziva izabrana i u sadašnji - bit će zanimljivo vidjeti kako će se neiskusni članovi tog tijela snaći u odluci o svojoj predsjednici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:50