BIVŠI ŠEF JANAFA

Povjerenstvo za sukob interesa kaznilo Kovačevića s 13.000 kuna, svotu može platiti i na rate

Bivši predsjednik Uprave Janafa kažnjen je zbog neprenošenja upravljačkih prava i nepodnošenja imovinske kartice
Izlazak Dragana Kovačevića iz pritvora u Remetincu
 Goran Mehkek/Cropix

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na sjednici u petak odlučilo je o nekoliko prijava protiv državnih dužnosnika, donosi N1.

Bivši predsjednik Uprave Janafa Dragan Kovačević zbog neprenošenja upravljačkih prava u tri trgovačka društva kažnjen je s 3.000 kuna na tri rate, a zbog nepodnošenja imovinske kartice na kraju mandata s dodatnih 10.000 kuna na 10 mjesečnih rata.

Protiv predsjednika Uprave trgovačkog društva Pleter usluge d. o. o. Marijana Marekovića postupak je otvoren u lipnju ove godine zbog desetak manjih nepravilnosti u prijavi imovine, a danas je odlučeno da ga se zbog toga kazni s 4.000 kuna na 4 rate.

Gradonačelnik Gospića Karlo Starčević istovremeno je dužnosnik i direktor trgovačkih društava Ličanka i Pivovara Ličanka, zbog čega je kažnjen s 10.000 kuna na 10 rata.

Igor Dragovan nije prijavio vlasništvo parkirališta te je netočno prijavio vlasništvo nad stanom supruge, kažnjen je s minimalnom kaznom 2.000 kuna na 2 rate.

Pokrenut je postupak protiv saborskog zastupnika HDZ-a Milana Kujundžića zbog više neusklađenih podataka u imovinskoj kartici.

Odbačena je prijava protiv Bože Petrova zbog zapošljavanja u Mostu.

Povjerenstvo je odlučilo i da nema elemenata da je Dalija Orešković kao predsjednica Povjerenstva bila u sukobu interesa. Odvjetnički ured Orešković-Letica imao je poslovne odnose s Gradom Zagrebom, ali tijekom 2011. i 2012. godine, prije nego je Orešković izabrana u Povjerenstvo, nakon toga više ne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:11