ODLUKE

POVJERENSTVO ZA SUKOB INTERESA OBNAVLJA POSTUPAK PROTIV ZDRAVKA MARIĆA ZBOG AGROKORA Postupak protiv Plenkovića se širi, prijavljen i Božo Petrov

Zdravko Marić, Andrej Plenković i Božo Petrov
 HANZA MEDIA

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kojim predsjeda Nataša Novaković u ponedjeljak je na radnom sastanku odlučilo da će se protiv ministra financija Zdravka Marića obnoviti postupak koji se protiv njega vodio zbog sumnje da je bio u sukobu interesa kada je sudjelovao na sastancima koji su se ticali rješavanja problema koncerna Agrokor.

- Donesen je zaključak da će se novootvoreni predmet povodom prijave protiv ministra Zdravka Marića, zaprimljene u petak 24. kolovoza 2018. godine, spojiti s predmetom koji je protiv ministra Marića pokrenut 11. siječnja 2018. godine, rekli su iz povjerenstva.

Povjerenstvo je odlučilo da se prijava koja je 24. kolovoza predana protiv premijera Andreja Plenkovića sadržajno uvelike poklapa s postojećom prijavom protiv premijera povodom koje je protiv premijera već otvoren predmet.

- Novootvoreni predmet protiv premijera spojen je s postojećim predmetom u kojem su već poduzete radnje vezane za pribavljanje potrebne dokumentacije, rekli su iz povjerenstva.

Povjerenstvo je također obznanilo da je povodom prijave koja je u petak podnesena protiv dužnosnika Bože Petrova otvoren novi predmet pod brojem.

Povjerenstvo je u ponedjeljak otvorilo i predmet u odnosu na ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića zbog mogućnost postojanja nepodudarnosti podataka koji su Povjerenstvu dostavljeni u predmetu koji se vodio protiv ministra Zdravka Marića i podataka koji su objavljeni u medijima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 00:29