POVRATAK RICHTERA

‘Povlačim svoje povlačenje - želim biti šef Srebrnjaka. Kad da dođem potpisati ugovor?‘

Dr. Richter se 8. listopada povukao iz natjecanja, ali danas je izjavio da se opet predomislio

Darko Richter

 Ronald Goršić/Cropix

- Dobio sam 26. listopada odluku o imenovanju ravnateljem Srebrnjaka, pa sam se obratio ovih dana novom Upravnom vijeću kako bih ih obavijestio da odustajem od povlačenja iz utrke za tu poziciju i da ih pitam kad mogu doći potpisati ugovor kao novoizabrani ravnatelj - rekao nam je primarijus Darko Richter čiji je nedavni izbor za ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak u javnosti izazvao brojne polemike.

Zbog tog je izbora, podsjetimo, staro Upravno vijeće bolnice podnijelo ostavku, a i sam Richter je tada javno rekao da se povlači iz postupka natjecanja za poziciju ravnatelja.

- Netko je pokušao da me, nakon zakonitog izbora, javnim pritiskom natjera da dam ostavku. Neistine o meni objavilo je nekoliko portala pozivajući se na portal Novosti. Portal Novosti je objavio demanti članka o meni od 8. listopada 2021., koji im je dostavio moj odvjetnik. Odlučio sam povući svoje povlačenje iz postupka jer sam legalno izabrani ravnatelj - kaže Richter, dodajući da je njegov dopis danas tijekom jutra zaprimljen u DB-u Srebrnjak.

Član Upravnog vijeća bolnice Davor Plavec komentira da je sve to "smijurija".

- To je smiješno i neozbiljno, ali da, zaprimio sam poziv za konstituirajuću sjednicu Upravnog vijeća na kojoj bi se pod točkom "razno" trebalo raspravljati o tome. Pitam se samo tko je poslao odluku o imenovanju novog ravnatelja kad je u tom trenutku staro Upravno vijeće bilo raspušteno, a ono je trebalo poslati spomenutu odluku o imenovanju - kaže Plavec.

Iako je isprva tvrdio da to neće učiniti, dr. Richter se 8. listopada povukao iz natjecanja za posao ravnatelja, ali danas je izjavio da se opet predomislio.

Ostavku je tada, naime, podnijelo i Upravno vijeće bolnice, kako je tada izvijestio gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Richter je za Jutarnji list tada rekao: - Odlučio sam se povući iz postupka izbora i imenovanja.

Za HTV je Richter tada izjavio da nije želio praviti probleme i biti na teret članovima Upravnog vijeća, ni ljudima iz Grada kojima zahvaljuje, dodajući da su bili maksimalno pristojni prema njemu.

- Danas su postale poznate javnosti i meni nove izjave iz prošlosti dr. Richtera i on se, s obzirom na situaciju, da ne bi postao uteg, povukao iz postupka imenovanja ravnatelja. Isto tako, cijelo Upravno vijeće koje sam ja imenovao, podnijelo je ostavke. Razloge će oni iznijeti. U najkraćem mogućem roku imenovat ćemo novo Vijeće koje će pokrenuti novi natječaj za ravnatelja - izjavio je tada gradonačelnik Tomašević.

Grad Zagreb: 'Nema govora o povlačenju ostavke'

U Gradu Zagrebu neslužbeno doznajemo da nema govora o povlačenju ostavke te da je ova odluka o imenovanju donesena prije nego se Richter povukao iz postupka kandidature.

Također kažu da ova odluka o imenovanju nije obvezujuća za novo Upravno vijeće te da opcije o Richteru kao ravnatelju nije, neslužbeno doznajemo, više realna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:33