HOĆE LI UĆI U VLADU?

POVRATAK IVANA VRDOLJAKA NA ČELO HNS-a PETROV 'Da nije tragično, bilo bi komično'; PLENKOVIĆ 'Nisam siguran koliko je njemu do ulaska u Vladu...'

 
 Hanza Media

Novi, stari predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak, održao je danas radni doručak nakon jučerašnjeg Sabora stranke na kojem je ponovno izabran za predsjednika stranke. Vrdoljak je nakon doručka predstavio pet ključnih politika koje će, prema njegovim riječima, obilježiti HNS.

- To su: Hrvatska kao zemlja znanja, fokus na kreativnu industriju, nastavak industrijske strategije i zadržavanje stope rasta, izgradnja digitalne infrastrukture i peto, najbitnije - čovjek. Politika treba imati fokus na čovjeka - kazao je Vrdoljak.

Progovorio je i o suradnji s HDZ-om.

- Ako od ikoga treba doći poruka suradnje treba doći od političke strukture - poručio je Vrdoljak, piše N1.

- Mi ćemo danas odmah poslati poziv HDZ-u na političku koordinaciju. Ne treba limitirati datum, ali neće sigurno trajati mjesecima. Teme će biti politički prioriteti za 2018. Prezentirat ćemo što su naši ciljevi, čuti što su njihovi - rekao je o suradnji s koalicijskim partnerom.

Što se tiče izjava Gordana Marasa i Radimira Čačića, u kojima je prvi poručio HNS-ovim partnerima "neka im se Bog smiluje", a drugi HNS opisao kao "male krpelje HDZ-a", Vrdoljak je rekao:

- Zastarjela politika. Trebamo se okrenuti drugačijim vremenima i koordinaciji. Trebamo dati osmijeh i nadu i rezultat. S takvim riječima rezultata nema. Izjave Marasa i Čačića su potpuno iste, ne možete razdvojiti kojoj stranci koji pripada. Ja nisam taj. Predložite konkretan projekt, vrijeđati nekoga nema smisla - kazao je Vrdoljak.

Njegov povratak na čelo HNS-a, kao i njegove najave pet ključnih politika te stranke komentirao je i šef Mosta Božo Petrov.

- Da nije tragično, bilo bi komično. Jedina stvar koju je rekao i koja je točna jest da je Most noćna mora koruptivnog djelovanja. Njegove izjave su komične, no njegovo je djelovanje bilo izuzetno štetno - kazao je Petrov, koji dvoji i oko njegovog povratka u Vladu.

- Sve je moguće. Ono što je on govorio da je nemoguće, pokazalo je da je laž - kazao je Petrov.

Premijer Andrej Plenković također je prokomentirao eventualni Vrdoljakov povratak u Vladu.

- Vrdoljak traži sastanak sa mnom? Sastali smo se mi već dosta puta. Nisam znao da sad moramo ići preko medija za sastanke. Naravno da ćemo se sastati. Koliko mi je poznato, sad nakon sabora HNS-a, oni su se konsolidirali i normalno da ćemo kao koalicijski partneri razgovarati - rekao je Plenković, dodavši da promjena u sastavu Vlade neće biti, a da ambicije da Vrdoljak želi biti dio Vlade nije detektirao.

- Ono što je meni važno je trenutna situacija, a to je da s HNS-om surađujemo jako dobro. Angažman potpredsjednika Vlade i ministrice koja nije članica stranke, ali je iz njihove kvote je na crti programa Vlade i s time ostvarujemo sve što je dobro za Hrvatsku. Stabilnost institucija je preduvjet za reforme - rekao je Plenković, piše N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 05:53