PROMJENJIVO VRIJEME

Povratak minusa na prvi dan proljeća: Pogledajte gdje je jutros bilo najhladnije, DHMZ izdao upozorenje

Od sutra će biti promjenjivije vrijeme te će se izmjenjivati sunčana i oblačna razdoblja

Hladno jutro u Karlovcu, ilustrativna fotografija

 Robert Fajt/Cropix/Cropix

Danas će biti pretežno sunčano, uglavnom u Istri lokalno s umjerenom naoblakom. Ujutro u unutrašnjosti većinom slab mraz, a moguća je lokalno i magla. Vjetar na kopnu slab. Na moru će umjerena do jaka bura slabjeti te sredinom dana okrenuti na sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura između 13 i 18 °C, vremenska je prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda za srijedu.

Prema podacima DHMZ-a, dio Hrvatske se jutros probudio u minusima, nakon više izrazito toplih dana.

U Zagrebu je u 6 sati ujutro temperatura bila nula, u Varaždinu, Osijeku, Karlovcu, Slavonskom Brodu i Gospiću minus dva, u Daruvaru minus tri, a u Sisku, Bjelovaru i Gradištu minus jedan. Najniža temperatura je jutros izmjerena u Bednji: - 3,3 stupnja Celzijeva.

image

Niske temperature, 20.3.2024.

Dhmz/

DHMZ je zbog ‘izrazito niskih temperatura‘ za četiri regije izdao i žuto upozorenje. Ono je na snazi u zagrebačkoj, osječkoj, karlovačkoj i gospićkoj regiji, dok je žuto upozorenje na snazi zbog jakog vjetra za dubrovačku regiju, Kvarner i Kvarnerić, Velebitski kanal, sjevernu, srednju i južnu Dalmaciju.

image

Žuto upozorenje DHMZ-a za 20.3.2024.

Dhmz/

Sutra će do sredine dana biti pretežno sunčano, na jugu i poslijepodne, a zatim sa sjeverozapada postupan porast naoblake. Uglavnom navečer u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu mjestimice kiša. Ujutro lokalno moguća magla, na kopnu i slab mraz pri tlu. Vjetar slab, poslijepodne na Jadranu i uz njega do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura većinom od -1 do 3, duž obale od 5 do 10, a najviša dnevna od 15 do 20 °C, prognoza je DHMZ-a za četvrtak.

Meteorologinja HRT-a Petra Mikuš Jurković dala je detaljniju prognozu za iduće dane.

Mikuš Jurković kaže da će danas ujutro u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti hladno uz temeprature do minus tri stupnja. Može se očekivati i mraz te kratkotrajna magla. Po danu će biti sunčanu pa će temperature ipak rasti do 15 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu je moguća umjerena, a pod Velebitom noćas i jaka bura.

Od sutra će biti promjenjivije vrijeme te će se izmjenjivati sunčana i oblačna razdoblja. Kiše mjestimice može biti u petak. Jutarnji se minusi mogu očekivati još u četvrtak po kotlinama gorske Hrvatske, no danju čće biti razmjerno toplo, posebice u subotu, kada će na kopnu biti i do 20 stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 11:49