PROTIV ABORTUSA

POVRATAK 'MOLITELJA' Aktivisti ponovno dežuraju pred bolnicama: 'Pridružite nam se u bilo koje vrijeme od 6.30-18.30, a vikendom neprekidno'

 Facebook

Inicijativa '40 dana za život', čiji su aktivisti već prošle godine uznemiravali pacijente pred bolnicama diljem Hrvatske, ponovno se aktivirala.

Takozvani 'molitelji protiv abortusa' obilježili su početak Korizme pred hrvatskih bolnicama jutros ranom zorom. Kako javlja N1, bilo ih je pred splitskom bolnicom, pred onom u Šibeniku...

Bdijenje pred bolnicom u Vukovaru će se održavati od 1.3. do 9.4.2017. svakoga dana od 6 do 18 sati, a petkom (noćna straža) od 18 do 6 sati, naveli su. Kako stoji na Facebook stranici inicijative, vikendom planiraju neprekidno obavljati molitveno bdijenje.

Cilj im je odgovoriti od pobačaja žene koje su zbog toga došle u bolnice. N1 podsjeća da je pobačaj u Hrvatskoj zakonom dopušten, a psiholozi su lani ovakvo zadiranje u privatnost osudili rekavši kao dodatni psihološki pritisak na žene. "To je samo dodatno lomljenje već slomljenih žena", kazala je psihologinja Jasminka Horvatić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. svibanj 2024 15:44