ODMRZAVANJE MANDATA

POVRATAK U SABORSKE KLUPE Nakon što je razriješen ministarske dužnosti, Kujundžić ponovno postao zastupnik: Romana Jerković ide u Europski parlament

Milan Kujundžić
 Dragan Matic / CROPIX

Saborski zastupnici većinom glasova podržali su odluku Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) o prestanku mirovanja zastupničkog mandata Milana Kujundžića (HDZ), bivšeg ministra zdravstva koji je podnio zahtjev za odmrzavanje mandata nakon što je razriješen ministarske dužnosti.

Za tu odluku glasovao je 81 zastupnik, a tri su ih bila suzdržana.

Povratkom Kujundžića u Sabor obnašanje zastupničke dužnosti prestalo je njegovoj zamjenici Dragici Vranješ (HDZ).

Zastupnici su jednoglasno, sa 95 glasova za, podržali odluku saborskog MIP-a o prestanku zastupničkog mandata SDP-ove Romane Jerković koja odlazi u Europski parlament. Ona je na euroizborima izabrana kao zadnja, dvanaesta zastupnica koja je morala čekati da Britanci napuste Europsku uniju.

Prisegu u Hrvatskom saboru dala je njezina zamjena Mirela Ahmetović, načelnica Omišlja na Krku, široj javnosti poznata kao kritičarka projekta izgradnje plutajućeg LNG terminala na tom otoku.

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner, koji je vodio sjednicu, izvijestio je da je 16. sjednica dopunjena sa 11 novih točaka dnevnog reda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. svibanj 2023 21:44