POLICIJA SPRIJEČILA 'FESTIVAL NASILJA'

Pozadina sukoba BBB-a: Mamićevi Sovićevci su u klopku policije uvukli Agram Crew i No Profit

Mamićevi plaćenici, kako sovićevce zovu suparnici, ukrali su transparente i tako izazvali gnjev drugih dviju frakcija BBB-a. Interventni policajci uhitili 85 navijača Dinama koji su spremali osvetu u Sesvetama

ZAGREB - Krađa Dinamovih navijačkih transparenata i ponuda za povrat uz otkupninu od 25.000 kuna razlozi su nedjeljnog masovnog okupljanja dviju frakcija Bad Blue Boysa na parkiralištu u Ninskoj ulici u Sesvetama.

Susret koji je trebao završiti krvavim sukobom s trećom frakcijom uhićenjima su spriječili interventni policajci.

Prema neslužbenim informacijama, pripadnici frakcije sovićevci, koja podržava Zdravka Mamića, krađom transparenata isprovocirali su sukob s druge dvije skupine, No Profit i Agram Crew, te ih uvukli u policijsku klopku. Pritom je uhićeno 85 ratobornih navijača.

Otkupnina 25.000 kuna

Policiji nitko nije službeno prijavio krađu rekvizita iz prostorija podno južne tribine maksimirskog stadiona, kao ni pokušaj ucjene.

Akcija koja je zamalo dovela do nasilja ispred prostorija Hvidre u Sesvetama, kojima se koriste pripadnici sovićevaca, odigrala se u subotu. Tada su provalnici iz prostorije koju koriste No Profit i Agram Crew odnijeli navijačke rekvizite te su im poslije javili da za vraćanje moraju platiti 25.000 kuna. Nakon prepirki na pregovorima - tijekom kojih se, navodno, povlačilo i oružje - dogovoreno je da se u nedjelju napokon “srede računi”. Agram Crew i No Profit krenuli su po svoje pred sjedište, kako ih zovu, Mamićevih plaćenika u Sesvete. No, sovićevaca tamo nije bilo, a netko je, očito dobro obaviješten, sve javio policiji. Uhićeno je 85 navijača, među kojima i jedan maloljetnik. Većina je ubrzo puštena.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:25