DOBRE VIJESTI

Požar kod Grebaštice stavljen pod kontrolu, više nema otvorenog plamena

Izvršena je smjena i otpuštanje dijela snaga s požarišta pa tako i izvanredne dislokacije iz Splitsko-dalmatinske županije
 Niksa Stipanicev/Cropix

Požar kod Grebaštice u Šibensko-kninskoj županiji ponovno je stavljen pod kontrolu vatrogasaca te više nema otvorenog plamena ni širenja požara, izvijestila je u subotu Hrvatska vatrogasna zajednica.

Požar je lokaliziran u 8,30 sati, a na terenu je 37 vatrogasaca s 12 vozila.

Tijekom noći na osiguranju i sanaciji požarišta bio je angažiran 51 vatrogasac s 20 vatrogasnih vozila iz intervencijskih vatrogasnih postrojbi Split, Šibenik i Zadar, JVP-a Šibenik i Knin te DVD-a Zaton, Šibenik, Zablaće, Grebaštica, Primošten i Brodarica-Krapanj.

Izvršena je smjena i otpuštanje dijela snaga s požarišta pa tako i izvanredne dislokacije iz Splitsko-dalmatinske županije. Na intervenciji je ukupno ozlijeđeno pet vatrogasaca. Požar je prvo stavljen pod kontrolu u petak ali je s jačanjem vjetra ponovno bio aktiviran rub požarišta.

Požar je planuo u četvrtak malo iza 11 sati. Vatrom su zahvaćeni trava, nisko raslinje, makija i borova šuma te kuće i automobili, a procijenjena opožarena površina iznosi oko 600 hektara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 03:09