NIJE JOŠ LOKALIZIRAN

POŽAR KOD KISTANJA BUKTI VEĆ TREĆI DAN Gotovo 300 vatrogasaca s mora i kontinenta zajedno gase vatru, na terenu je i vojska

 
Požar kraj Kistanja
 CROPIX

Požar na području Kistanja koji je planuo u utorak još nije lokaliziran niti ugašen. Kod mjesta Kistanje trenutno su na terenu 124 gasitelja sa 37 vozila, izvijestio je u petak ujutro Centar 112 Šibensko-kninske županije iz kojeg navode i kako su na širem području Kistanja aktivna tri požara koje gasi gotovo 300 gasitelja iz cijele Hrvatske.

Uz vatrogasce iz Šibensko-kninske županije, požar kod Kistanja gase i oni iz Ličko-senjske županije, Zagrebačke županije, Koprivničko-križevačke županije, Krapinsko-zagorske županije i Grada Zagreba te 50 pripadnika Hrvatske vojske.

U četvrtak su na požarištu djelovala i dva kanadera te tri airtractora koji su povremeno djelovali i na požaru u Promini. Procijenjena opožarena površina je 2000 hektara od čega se dio nalazi u NP Krka.

Požar u zaseoku Krnete, također na području Kistanja, koji je planuo u srijedu popodne, također još nije lokaliziran niti ugašen. Opožarena površina je oko 113 hektara, a trenutno su na požaru vatrogasci Grada Zagreba sa 27 vatrogasaca i pet vozila.

Kako su izvijestili iz Centra 112, nije ugašen ni požar na području Zelići-Ljubač.

Tamo je trenutno na terenu 47 gasitelja s 14 vozila, među njima i 17 vatrogasaca iz Primorsko-goranske županije te 25 pripadnika Hrvatske vojske. Povremeno su na požarištu tijekom dana djelovale zračne snage s požarišta u Kistanjama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2022 07:15