VATRENA BUKTINJA

Požar kod Senja lokaliziran jutros u 4 sata, nema opasnosti od širenja: Pomoć stigla u zadnji čas

U uvjetima jake bure trebao je ogroman napor da se požar trave i niskog raslinja stavi pod kontrolu
Požar kod Senja
 Facebook/DVD Sveti Juraj

Požar otvorenog prostora koji je s četvrtka na petak buktio nadomak Senja lokaliziran je oko četiri sata i otklonjena je opasnost širenja, rekao je Hini zamjenik zapovjednika Vatrogasne zajednice Ličko senjske županije Zvonimir Lončarić.

U uvjetima jake bure trebao je ogroman napor da se požar trave i niskog raslinja stavi pod kontrolu i mogu reći da je lokalnim vatrogascima u zadnji čas stigla ispomoć iz nekoliko ličkih gradova i iz Primorsko goranske županije, rekao je Lončarić.

Bez obzira na buru, kuće ni u jednom trenutku nisu bile ugrožene, sada je sve pod kontrolom i svi su vatrogasci koji su došli na ispomoć otpušteni kućama, a na čuvanju požarista ostali su vatrogasci senjske Vatrogasne zajednice, rekao je Lončarić i i zahvalio svim vatrogascima iz Gospića, Otočca, Brinja i Sinca, te iz Crikvenice i Novog Vinodolskog.

“Bez njihove pomoći ni uz veliki napor samo domicilne snage ne bi mogle zaustaviti taj požar”, rekao je Lončarić i opisao da sada preostali vatrogasci obavljaju dogašivanje i da će na požarištu cijeli dan čuvati rubove požara, te će pred večer odlučiti što dalje.

image
Požar kod Senja
Facebook/DVD Sveti Juraj
image
Požar kod Senja
Facebook
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. studeni 2022 02:26