GORI I NA KORČULI

Požar kod splitske zračne luke Resnik, vatrogasci spašavali Kerumovu tvrtku!

 Goran Sebelić / CROPIX

Vatrogasci se od 14:30 bore s vatrom koja je planula na području Planog, nedaleko splitske zračne luke u Resniku. Gore tamošnji plastenici, a vatra je u jednom trenutku ozbiljno zaprijetila pogonima tvrtke Diokom Novi, u vlasništvu splitskog gradonačelnika Željka Keruma.

Izgorjelo je nekoliko hektara niskog raslinja te velik broj maslina zasađenih na tom području. Kerumovi pogoni su obranjeni, a vatra ni u jednom trenutku nije prijetila zračnoj luci. Hrvoje Znaor iz policijske uprave splitsko-dalmatinske rekao nam je da je požar popodne lokaliziran.

Na terenu je desetak vatrogasaca iz više dobrovoljnih vatrogasnih društava. Očekuje se da će požar uskoro biti ugašen, nakon čega će policija obaviti očevid kako bi se utvrdio njegov uzrok s obzirom da, zbog činjenice da su najprije planuli plastenici, nije isključena mogućnost podmetanja.

Požar na Korčuli: Gori gusta borova šuma kod Blata

Na otoku Korčuli, na brdu između Blata i uvale Bristva, u petak je oko 15 sati izbio požar u kojemu gori gusta borova šuma na nepristupačnom terenu. U gašenju sudjeluje 50-tak gasitelja, pripadnika DVD-a Blato kao i profesionalne vatrogasne postrojbe stacionirane u Blatu, a u pomoć im je oko 16,30 stigao i kanader. Kako je riječ o području visoko u brdu, daleko od prometnice, pretpostavlja se da je požar izbio kao posljedica grmljavinskog nevremena od prije dva dana. Vatra je vjerojatno tinjala te se rasplamsala pod utjecajem vjetra koji je zapuhao na tom području, kažu u DVD-u Blato.

Za gašenje je spremno i pet vatrogasnih cisterni, no one se nalaze uz prometnicu u podnožju brda i ne mogu se koristiti zbog udaljenosti i nepristupačnosti terena pa se korčulanski vatrogasci uzdaju u svoje snage i u pomoć kanadera. ( Olivija Gustin Čuljak)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 20:49