SERVERI BEZ STRUJE

POŽAR NA CHROMOSOVOJ ZGRADI Pale stranice nekoliko ministarstava

 Zelić/CROPIX

ZAGREB - Zbog požara na Chromos poslovnoj zgradi u Zagrebu, došlo je do poteškoća s B.net web hosting uslugom, odgovorili su iz B.neta na upit o nedostupnosti internet stranica više ministarstava i drugih institucija.

"Nakon dvosatnog policijskog uviđaja tijekom kojeg tehničari nisu mogli pristupiti otklanjanju poteškoća, trenutno intenzivno radimo na što skorijoj i nesmetanoj uspostavi usluge", poručuju iz B.neta.

B.net je provider internetskih stranica niza ministarstava, pa su od jutros zbog toga bile nedostupne stranice više ministarstava, primjerice gospodarstva, pomorstva, prometa i infrastrukture, turizma, itd., zbog toga se danas nije trgovalo ni na Zagrebačkoj burzi, a nedostupne su i internet stranice niza institucija, kao što su primjerice zavodi za zdravstveno osiguranje, za mirovinsko osiguranje, za zapošljavanje, itd.

Iz jednog od ministarstva, na čije se stranice nije moglo pristupiti zbog problema koje ima B.net, kažu kako je prostorija B.neta u kojoj su smješteni serveri ostala bez struje zbog požara na električnom kabelu, kako tehničari rješavaju problem i nadaju se da će uskoro biti riješen.

Zbog tehničkih poteškoća na strani pružatelja telekomunikacijski usluga danas nije bilo ni trgovanja na Zagrebačkoj burzi, a s Burze su još jutros izvijestili da "intenzivno rade na izoliranju i rješavanju problema, vodeći računa o interesu i zaštiti ulagatelja".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:31