vatra ne posustaje

Požar na području Promine i dalje gori: Od jutros ga gase i dva kanadera, na terenu 77 vatrogasaca

Trenutna opožarena površina iznosi 370 hektara. Gori nisko raslinje i trava te borova i grabova šuma
 Vatrogasci - Oni su naši Heroji

Požar koji je u četvrtak popodne planuo kod Sunkovaca pod Prominom, još je aktivan, a od jutros su na terenu i kanaderi, doznaje se u petak u Centru 112 Šibensko-kninske županije.

"Požar je još aktivan. U 6,40 sati na požarište su poslana dva kanadera, dok je na terenu trenutno 77 vatrogasaca s 25 vozila. Trenutna opožarena površina iznosi 370 hektara. Gori nisko raslinje i trava te borova i grabova šuma", rekli su u Centru 112 Šibenik.

Iz Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije izvijestili su da od jučer na intervenciji sudjeluju vatrogasci iz javnih vatrogasnih postrojba (JVP) Drniš, Knin, Šibenik i Vodice, te dobrovoljna vatrogasna društva (DVD) Promina, Drniš, Knin, Biskupija i Ružić.

Ministarstvo obrane RH priopćilo je kako su petak ujutro na gašenju požara u naselju Suknovci angažirana dva Canadaira CL-415 Protupožarnih snaga OS RH.

'Tijekom jučerašnjeg dana na istom požarištu bilo je angažirano šest protupožarnih aviona.

Od početka II. faze ovogodišnje Protupožarne sezone, 21. lipnja do 20. kolovoza, zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH su sudjelovale u gašenju 82 požara i to - 31 u Šibenskoj-kninskoj, 28 u Splitsko-dalmatinskoj županiji, 18 u Zadarskoj, tri u Dubrovačko-neretvanskoj i po jedan Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji.

Pripadnici protupožarnih snaga Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvršili su 55 protupožarnih izviđanja u županijama priobalja.

Na gašenju požara i protupožarnom izviđanju izvršeno je 4.092 leta pri čemu je ostvareno 647:05:00 sati naleta i izbačeno je 404.320 tona vode', naveli su iz MORH-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 18:56