BORIS MILOŠEVIĆ

‘Pozdrav ZDS ne bi trebao biti prihvaćen u društvu i ne bi trebao opterećivati i dijeliti RH‘

‘Ohrabrujuće je bilo što su i Plenković i Pupovac u Varivodama spomenuli stradanje Hrvata i važnost da se žrtve ne dijele‘
Boris Milošević
 Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Potpredsjednik Vlade Boris Milošević je u razgovoru za HRT komentirao kako je komemoracija u Varivodama vrlo važan događaj za srpsku zajednicu, te da je to najvažnija postratna komemoracija kojom se odaje počast civilnim žrtvama.

- Predsjednik Vlade je po prvi put poslao snažne poruke, iskazao žaljenje i poslao poruku da se otvori dijalog o temama koje su teške i opterećuju naše društvo i dijele naše dvije zajednice, rekao je Milošević.

Ohrabrujuće je bilo što su i premijer Andrej Plenković i Milorad Pupovac spomenuli stradanje Hrvata i važnost da se žrtve ne dijele i da im se treba odati zajedničko poštovanje, naglasio je Milošević.

- Čekanje pravde je veliki problem i nakon 25 godina teško je očekivati da će se pronaći počinitelj i novi dokazi, rekao je.

- Ono što je dobro da zajednički šaljemo dobre poruke i benefiti toga su da imamo društvo dijaloga i tolerancije, imamo relaksaciju u društvu, što je važno, rekao je Milošević i dodao kako relaksacija nije dovoljna, već da je važno graditi ono od čega će ljudi moći živjeti.

Milošević je istaknuo kako pozdrav "Za dom spremni" ne bi trebao biti prihvaćen u društvu i ne bi trebao opterećivati i dijeliti Republiku Hrvatsku.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković u ponedjeljak je u Varivodama, na komemoraciji za devetoro ubijenih srpskih civila, izrazio sućut za one čije živote Hrvatska nije uspjela zaštititi, a poručio je i da je taj zločin uvreda za suvremenu Hrvatsku jer vrijeđa ljudsko dostojanstvo.

Plenković je rekao i kako je to gaženje onih ideala za koje se borila ogromna većina hrvatskih branitelja među kojima su bili i Srbi koji su se časno borili za slobodnu, demokratsku i tolerantnu Hrvatsku u kojoj su svi njeni građani ravnopravni, neovisno o svom nacionalnom podrijetlu, vjerskim ili političkim uvjerenjima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:22