VJEKOSLAV POTOČANAC

Požeški HDZ-ovac i šefa Zavoda za socijalnu skrb priveden zbog nasilja u obitelji

Kriminalističko istraživanje još traje, nakon čega će biti poznati svi detalji.

Vjekoslav Potočanac

 Facebook/

Ravnatelj županijskog Zavoda za socijalnu skrb u Požegi Vjekoslav Potočanac priveden je u četvrtak u policijsku postaju, potvrdila je PU požeško-slavonska, a mediji navode da je priveden zbog obiteljskog nasilja.

Vjekoslav Potočanac je predsjednik Općinskog odbora HDZ-a Općine Velika, otac više djece, a nasilje je policiji navodno prijavila njegova supruga.

Novinari su telefonskim putem kontaktirali njegov ured, no odgovoreno im je samo da je Potočanac na godišnjem odmoru te da bi sutra trebao opet biti na poslu.

Potočanac je trenutno na obavijesnom razgovoru u policiji, a nakon kriminalističkog istraživanja bit će poznati svi detalji toga slučaja.

Oglasili su se i Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelj i socijalne politike i Hrvatski zavod za socijalni rad, poručivši da oštro osuđuju svaki oblik nasilja kao apsolutno neprihvatljivo društveno ponašanje koje zaslužuje svaku osudu i sankciju.

Po završetku provođenja istražnih radnji i zaprimanju službenih informacija od policije i Državnog odvjetništva, Hrvatski zavod za socijalni rad postupit će sukladno odredbama Zakona o socijalnoj skrbi i Statuta Hrvatskog zavoda za socijalni rad, a do tada ne može komentirati konkretan slučaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. svibanj 2024 03:51