KORONA KRIZA

POZIV CRVENOG KRIŽA STARIJIMA U IZOLACIJI 'Potražite psihološku pomoć ako ste usamljeni i prestrašeni, ako vam fali topla riječ ili utjeha'

 
 Damjan Tadic / CROPIX

KARLOVAC - Iz Crvenog križa Karlovačke županije u subotu su pozvali starije građane da se u potrebi obrate njihovim gradskim i općinskim organizacijama, a u slučaju kriznog osjećaja straha i samoće zatraže psihološku pomoć.

"Nekad građanima u poznim godinama najviše fali topla riječ, utjeha da ovakva situacija nije zauvijek, da dobiju osjećaj da ćemo se opet družiti, da će im opet netko pokucati na vrata i doći s njima popiti kavicu", poručila je ravnateljica gradskog i županijskog Crvenog križa Branka Hastor.

Starije osobe izvijestila je da se za psihološku pomoć mogu javiti na telefonski broj 0800 11 86, pa će neko iz stručnog ima s njima razgovarati, odgovoriti na pitanja koja ih tište i skinuti s njih teret samoće te im dati nadu "da će i ovo brzo prestati".

Hastor je napomenula da Crveni križ starijim građanima svaki dan pomaže s dostavom hrane i raznih potrepština, Županijskoj organizaciji na raspolaganju je 200 zaposlenika kroz pograme "Zaželi" i "Pomoć", kao i mnoštvo volontera.

Građanima koji nisu u socijalnom programu bez ikakve naknade na vrata donose namirnice koje građani sami plaćaju, a dosad nije zabilježen nijedan pokušaj prevare, iako je bilo slučajeva da su neki građani zloupotrebljavali tu uslugu jer u kućanstvu imaju članove koji o njima mogu skrbiti.

Aktivisti županijskog Crvenog križa zalihe zaštitnih maski i rukavica imaju još sam za dan ili dva, pa pozivaju da im se nabavi nova zaštitna oprema.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:20