IVICA PULJAK

‘Pozivam Mihanovića na sučeljavanje. Gradsko vijeće? Ako ne prihvate moj model, idemo opet na izbore‘

Puljak je kazao da će u Gradskom vijeću ponuditi suradnju svim opcijama koje nisu Kerum i HDZ
Ivica Puljak
 Tom Dubravec/ Cropix

Kandidat Centra Ivica Puljak koji u drugi krug izbora za gradonačelnika Splita ulazi kao prvoplasirani, održao je konferenciju za medije i pozvao protukandidata Vicu Mihanovića na sučeljavanje.

- Neka odabere mjesto i vrijeme i da zajedno predstavimo program i zašto se zalažemo pa da građani Splita slobodnom voljom izaberu onoga za kog misle da je najbolji - kazao je Pulajk.

Puljak je kazao da će u Gradskom vijeću ponuditi suradnju svim opcijama koje nisu Kerum i HDZ.

- Oni su u velikoj većini. Razgovarat ćemo s budućim partnerima i ponuditi drugačiju viziju upravljanja Splitom u kojem je opći i javni interes ispred svih interesa. Nadam se da će većina vijećnika podržati takvu viziju upravljanja Splitom - kazao je.

Na pitanje boji li se da će Kerum pozvati birače da daju glas Vici Mihanoviću, Puljak je kazao da se ne boji ničeg.

- Kerum će učiniti što misli da je najbolje za njega, ali sam siguran da će birači znati prepoznati što je najbolje za Split - kazao je.

Na pitanje tko mu je čestitao, kazao je puno ljudi. Kazao je i da mu Željko Kerum nije čestitao.

- Porukom nije. Ne znam je li čestitao javno. Ja čestitam svima koji su ostvarili uspjeh i onima kojima su građani dali glas, čak i najmanji glas jer je demokracija važna stvar. Čestitam i suparnicima. Mi nismo politički neprijatelji - kazao je.

Na pitanje kako će pridobiti SDP bez kojeg ne može u Gradskom vijeću ostvariti većinu, Puljak je kazao da će ponuditi drugačiji model upravljanja Splitom i da je siguran da će tri vijećnika SDP-a staviti u prvi plan interes grada i podržati ga.

- Ako vijećnici ne prihvate taj model mi se nećemo bojati ponovno ići na izbore. Neće biti trgovine - kazao je.

Komentirao je i hoće li se pojaviti još kakve snimke u drugom krugu izbora.

- To ovisi o tome što će se događati. Mislim da je a epizoda završila. Za Hrvatsku nisu problem ljudi koji su napravili greške i ispričali se, nego oni što te greške rade i danas - kazao je.

Mihanović: 'Rado ću se odazvati'

Vrlo brzo nakon što ga je Puljak pozvao na sučeljavanje, na Facebooku se oglasio Vice Mihanović.

- Mom protukandidatu, gospodinu Puljku, čestitam na ostvarenom rezultatu. Čujem da me upravo pozvao na sučeljavanje. Vrlo rado ću se odazvati na sva sučeljavanja, a ja njega pozivam da sa sobom povede i gospodina Ivoševića, jer je sam rekao da se on bolje od njega razumije u komunalnu problematiku, napisao je Mihanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 16:24