PLENKOVIĆ U ISTRI

‘Pozivam sve političare da stanu u obranu Kajtazija. Milanović smjerno provodi štetočinsku politiku‘

Ocijenio je kako je Milanovićevo djelovanje usmjereno isključivo da našteti radu Vlade

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je posjetio Istru

 Franco Colori/Cropix

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas boravi u Istri. O projektima koji se provode u Istri govorio je u Puli, prenosi N1.

Odgovarajući na pitanje o energetskim uštedama, Plenković je kazao:

“Dali smo smjernice na vrijeme. Jučer je ministar vrlo detaljno o njima govorio. Svatko tko je ozbiljan razumjet će. Smjernice su smjernice. To nije nešto obavezno, ali očekujem da će u ovakvim trenucima svatko dati svoj doprinos.”

Komentirao je i izjave predsjednika Zorana Milanovića.

“Ne igramo tenis. Nije ni ping-pong. Vidimo jednu politiku koju ne razumije netko tko nije Hrvat, netko tko nije hrvatski političar, nije iz hrvatskih medija, nije komentator, koji su već oguglali na divljaštvo, primitivizam, snižavanje političke kulture na razinu koja je primjerenija nekim pijancima u kavani prije 50 godina, a ne političkom diskursu ljudima koji su na najvišim dužnostima u državi”, rekao je Plenković.

Prozvao je zastupnicu Mirelu Ahmetović jer sada šuti. “Nije se našla prozvana da zaštiti gospodina Kajtazija. Pozivam sve koji su inače vokalno vrlo artikulirani da ne šute u ovakvim situacijama, kao što u Splitu nisu reagirali na antisemitizam Ivoševića, divljanje prema vašim kolegama, koketiranje s maloljetnicama”, rekao je Plenković.

“Gospodin Schmidt se našao uvrijeđen jer ga je Milanović namjerno i svjesno vrijeđao kada je postao svjestan da postoji mogućnost da doista nešto napravi za Hrvate u BiH. Rezultat toga je da on nije napravio nešto za Hrvate u BiH”, dodao je.

Ocijenio je da je Milanovićevo djelovanje usmjereno isključivo da našteti radu Vlade.

Navodeći primjere u kojima Milanović nanosi štetu Vladi, premijer je rekao: "Ako se mi borimo protiv covida, on će reći da je to karijes, ako ovi ljudi ovdje kažu nosite maske on će reći dolje maske".

Da su slušali Milanovića, kazao je ne bi bili ni pred vratima eurozone i šengena, te ne bi nikada pomogli Hrvatima u BiH i vjerojatno nikada ne bi izgradili Pelješki most.

“To je štetočinska politika s isključivo zlim namjerama koje Hrvatskoj donose samo štetu”, smatra Plenković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. ožujak 2023 21:44