POBJEGAO OD KAMERA

Poznat vam je čovjek koji Hrvatima oboljelima od raka prodaje ‘čudotvorne tablete‘? ‘Proslavio‘ ga je jedan drugi događaj

Denis Ivančić vlasnik je tvrtke koja prodaje dodatke prehrani za koje tvrdi da zaustavljaju i uništavaju metastaze kod karcinoma

Denis Ivančić i prizori iz grada Ivano-Harkivska

 Privatni album/Screenshot

Denis Ivančić, protagonist priče o prijevari onkoloških pacijenata, otprije je poznat javnosti u Hrvatskoj.

S početkom napada Rusije na Ukrajinu, vijesti iz tih krajeva donosili su novinari, ali i stanovnici. Jedan od njih bio je i Denis Ivančić, vlasnik tvrtke koja prodaje dodatke prehrani za koje tvrdi da zaustavljaju i uništavaju metastaze kod karcinoma. Mjesečna terapija iznosi 700 eura, javlja Dnevnik Nove TV.

Domagoj Mikić, reporter Dnevnika Nove TV i autor rubrike "Poziv", raskrinkao je Ivančića otkrivši da skupe tablete ne mogu uništiti metastaze. Kad je pokušao suočiti Ivančića s onim što mu je prethodno govorio preko telefona, Ivančić se okrenuo i praktički pobjegao od Mikića i kamera "Poziva".

Reporter Dnevnika Nove TV, Domagoj Mikić, odlučio je i sam nazvati Denisov broj.

"Postoji li nešto što vi možete ponuditi da se uspori širenje metastaza", pitao je.

"Da, trebalo bi uzeti ovaj japanski lijek, za imunoterapiju pacijenata oboljelih od karcinoma koji se zove ImunoFD. On digne prvu liniju karcinoma, a onda taj obrambeni mehanizam, koji stanice prepozna, karcinom, metastaze i mikrometastaze, on ih zaustavlja i uništava. Znači moguće ih je i usporiti, a može ih i zaustaviti", glasio je odgovor s druge strane. Osoba se predstavila kao Denis. Objasnio je i gdje je liječnica: "Sad je na bolovanju".

"Ma ja bih vam preporučio - uzmite pa kad bude, onda će se ona javiti", nagovara Denis novinara da iskuša čudotvorni lijek.

Njegove tablete odnesene su na kliniku za farmakologiju KBC-a Zagreb kod prof. dr. sc. Roberta Likića.

"Ovo je dodatak prehrani koji u sebi sadrži ekstrakt šitaki gljive, vitamin C i selen. Po sadašnjim znanstvenim zaključcima ili spoznajama, ovo ne bi imalo učinka na širenje malignih bolesti ili metastaza", rekao je liječnik.

Ekipa Nove TV otišla je i u Pazin posjetiti sjedištu tvrtke koja prodaje tablete.

"Evo na ovoj adresi, bi zapravo trebala se nalaziti tvrtka K. Istra, dakle nama je izdan račun Dubravica 2. Ništa, ovdje su zapravo prazne prostorije. Ovdje nema ničeg osim obojenih zidova", rekao je reporter Mikić.

Uz tablu tvrtke Eurovita čiji je logo otisnut na našim tabletama vidljivo je da je upravo ta tvrtka koristila i novac EU fondova. Nova TV doznaje kako iza tvrtke K.istra stoji Denis Ivančić. Njegovo ime povezuje se s još tri tvrtke - dvije su registrirane na lokaciji Dubravica 2. Eurovita plus, je pak registrirana na adresi Foškića 11.

Vlasnikovi roditelji, znaju otprilike što im sin radi. "On dela te tablete. Mi smo mu otac i mati. Samo nemojte ga u zatvor stavit", mole za sina, pa reporteru Nove TV daju daju broj sina te se dogovara susret na koji se Denis odaziva. Tvrdi da se tablete proizvode u Sloveniji, a on ih samo distribuira. Nelogičnostima u odgovorima kraja nema. U konačnici, suočen s istinom kada mu Mikić kaže kako ima snimku njihova razgovora kreće neugodno izmotavanje, a na kraju se Ivančić okrenuo i praktički pobjegao od Mikića i TV kamera.

No ne tako davno, Ivančić nije izbjegavao kamere. Naprotiv, često je gostovao u većini hrvatskih medija, ali i u nekim emisijama u regiji. Ivančić je, naime, donedavno živio u Ukrajini, u Ivano-Frankivsku, gradu na zapadu zemlje koji se povremeno znao naći u izvješćima o ruskim napadima i to uglavnom zbog skladišta s naoružanjem koje je u tu zemlju pristizalo sa Zapada.

Dok je živio u Ukrajini, redovito se javljao za većinu hrvatskih medija, a predstavljao se kao poduzetnik koji na području bivše Jugoslavije prodaje medicinske preparate.

U veljači ove godine novinari Glasa Istre objavili su razgovor s njim kao povratnikom iz Ukrajine koji je nakon tri i pol godine došao u Pazin. Taj tekst ilustriran je i fotografijom Ivančića s kacigom i neprobojnim prslukom na kojima piše PRESS.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 10:06