DUGA 18 METARA

Poznata jahta traži novog vlasnika: Prodaje se Sanaderov ljubimac ‘Malo vitra’

 Čizmić/CROPIX

Sad kad više nije potrebna bivšem premijeru Ivi Sanaderu za relaksaciju, može i na prodaju.

Traži se, naime, novi vlasnik za najpoznatiji hrvatski brod, 18-metarsku drvenu jahtu “Malo vitra”, na kojoj je volio ljetovati naš bivši premijer. Sanaderov prijatelj Mario Zubović intenzivno pokušava prodati jahtu.

- U marinama se raspitivao koje su mogućnosti za prodaju i potegao veze da stupi u kontakt sa zainteresiranim kupcima. U međuvremenu se iznajmljivala po 18 tisuća eura na tjedan - kaže naš sugovornik.

Jahta “Malo vitra” je u vlasništvu tvrtke Pomilon, u vlasništvu Zubovićeva zeta Nevena Poldrugača, koji ju je navodno kupio za oko 600 tisuća kuna 2008. godine. Brod je bio na servisu i temeljito je renoviran, što je bila investicija od oko milijun i pol kuna.

Procjenjuje se da bi danas ta, 20 godina stara drvena jahta marke Akhir 54 talijanskog proizvođača mogla vrijediti oko 200 tisuća eura.

Dugačka je oko 18 i pol, a široka oko pet i pol metra. I kada je podnio ostavku na mjesto premijera, otišao je na odmor na tu jahtu uz zaštitu tjelohranitelja i MUP-ova broda. USKOK je istraživao i je li Sanader stvarni vlasnik broda, koji je registriran na tvrtku u vlasništvu Nevena Poldrugača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 22:20