BIVŠI PREMIJER SE PAKIRA

Sanader ide na godišnji: Časni sude, umorio sam se. Želio bih barem mjesec dana na more

Ivo Sanader pakira se na more! Umorio se od suđenja koje mu traje od listopada prošle godine, te je zatražio sutkinju Županijskog suda Ivanu Čalić da mu odobri ljetovanje od ni manje-ni više mjesec dana! I bira odjeću bivši premijer ovih dana, jer već sljedeći petak, 27. srpnja, kreće na mini turneju Jadranom. Zamolio je da ga puste na proputovanje od Splita do Dubrovnika, a doplovit će i do jednog dalmatinskog otoka, nije rekao kojeg, ali pretpostavlja se Brača, gdje posujeduje nekoliko desetaka tisuća četvornih metara zemljišta.

- Ne znam na koji će otok - kratko je jučer odgovorila Sanaderova odvjetnica Jadranka Sloković. Ali da se Sanader ne bi previše opustio uz more i sunce, sutkinja mu je propisala da usred ljetovanja navrati do Zagreba, te se javi dežurnom sucu Županijskog suda. Morat će to učiniti u ponedjeljak 8. kolovoza. Ali nakon toga može nastaviti dalje s kupanjem. Sve do 24. kolovoza, dokad mu je odobren “godišnji”.

Otkud mu novac?

Ali postavlja se pitanje - odakle mu novac za uživanje na jadranskoj obali? Jer njegova imovina, pa i računi i dalje su blokirani. U Splitu, međutim, Sanaderovi posjeduju stan, pa se može očekivati da će tamo provesti dulji dio ljetovanja. Jer u Splitu živi i Sanaderova majka, koju je posljednji put bivši premijer posjetio u siječnju ove godine, kad je jedini put, otkako je izašao iz pritvora u Remetincu, od suda tražio da mu dopusti napuštanje Zagreba. U Dubrovniku Sanader također ima neke poznate prijatelje koji tamo posjeduju nekretnine, primjerice Nevena Juricu i Miomira Žužula.

Ali Žužul kaže da se na ljetovanju neće susresti s bivšim prijateljem s kojim je svojedobno državnim avionom letio na Maltu. Danas se, kaže, Žužul više ne druže.

Kod Rošina na otok

- Ne, nismo se vidjeli otkako je izašao iz pritvora. Nisam više dobar s njima. Imam stan u Dubrovniku, ali ne, ne, ne... neće kod mene odsjesti - rekao je Žužul. A nekad su supružnici Sanader, dok je Ivo bio premijer, kao posebni gosti odsjedali u Dubrovniku, gdje su ponosno pratili Dubrovačke ljetne igre na kojima je kao glumica debitirala i njihova najstarija kći Petra Sanader, koja se poslije odselila u Ameriku, odakle se nije pojavila otkako je njezin otac nenedano u srpnju 2009. podnio ostavku. Hoće li Sanaderovi i ove godine na Dubrovačke ljetne?! I na kraju postoji mogućnost da Sanader ode i do Brača, gdje njegov prijatelj Jerko Rošin, s kojim je i nakon uhićenja ostao u bliskim odnosima, posjeduje kuću. A i Mario Zubović na Braču ima zemlju, no hoće li se i ove godine dvojac sa suprugama, kao i u ljeto 2009., ukrcati na jedrilicu Malo vitra, koja je u vlasništvu Zubovićeva zeta Nevena Poldrugača, Sanader nije rekao sutkinji Čalić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 22:19