‘PARAZITOL‘

Poznata urednica HRT-a žrtva internetske prevare: ‘Taj lažni intervju je sve ono što ja nisam‘

Nepoznati naručitelj je novinarkino ime i lik iskoristio za promoviranje lijeka koji navodno zadaje ‘snažan udarac parazitima‘
Sanja Kocijančić Petričević
 Youtube/PrtSc

Novinarka i urednica HRT-a Sanja Kocijančić Petričević najnovija je žrtva internetske prevare - lažnog intervjua i komentara o lijeku Parazitol iza koje stoji zasad nepoznati naručitelj koji je novinarkino ime i lik iskoristio za promoviranje lijeka koji navodno zadaje "snažan udarac parazitima".

"Ne samo da su se poslužili mojim imenom u formi intervjua, istovremeno svjedočim o uspješnoj terapiji koju će podržati Vladin program, već i sudjelujem u komentarima nakon famoznog članka. Taj lažni intervju s kompletnim sadržajem, sve je ono što ja nisam i što ne zastupam - ni profesionalno niti privatno", ističe novinarka.

Napominje i da će u ovom slučaju cyber kriminala angažirati odvjetnika i pokrenuti privatnu istragu o naručitelju, a upozorava i na potrebu institucionalne zaštite integriteta pojedinaca.

"Zgrožena sam sistemima prijevare, znam da nisam ni prva niti jedina, nažalost ni posljednja, ali uvijek ističem kako je prijevara vezana za ljudsko zdravlje najveća. Više od sebe, puno više, žao mi je ionako naših osiromašenih ljudi koji naivno plaćaju velike iznose, a mogu, još gore od svega, uništiti svoje zdravlje, s lažnim i tko zna kakvim lijekovima", ističe.

Sanja Kocijančić Petričević renomirana je urednica i novinarka koja godinama prati medicinu u Znanstvenom programu HRT-a, dobitnica je priznanja Hrvatskog liječničkog zbora za doprinos hrvatskom liječništvu 2018., a kao voditeljica, istraživačka novinarka i urednica pokrenula je brojne emisije koje sustavno prate zdravstveno i medicinsko područje.

Krađa imena i lika te novinarke za promoviranje navodnog lijeka posljednja je u niz prevara nepoznatih naručitelja u marketinške svrhe na internetu, a među njima se izdvaja i prevara lažne kompanije koja je u ožujku iskoristila ime i lažne izjave voditelja HRT-a Davora Meštrovića za promoviranje navodnog lijeka protiv dijabetesa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. listopad 2020 22:30