POTRESAN SLUČAJ

POZNATI HRVATI O MALOLJETNIČKOJ TRUDNOĆI 'Prije sklopljenog braka svoju sam suprugu samo držao za ruku i na ništa više od toga nisam pomišljao'

 Privatna arhiva

Martina je imala 16 godina kada je ostala trudna, a dečko koji je otac djeteta i ona prekinuli su mjesec dana prije nego što je saznala da čeka dijete.

Martina je bila učenica trećeg razreda srednje škole i jedna je od protagonistica filma koji su o maloljetničkim trudnoćama snimili njezini kolege iz Srednje škole Stjepana Ivšića u Orahovici. U filmu ona govori o situaciji u kojoj se našla prije nešto više od godinu dana. No, njezin slučaj nije usamljen. Godišnje u našoj zemlji zatrudni oko dvije tisuće tinejdžerica, pokazuju podaci Zavoda za javno zdravstvo. Ne rode sve - neke se odluče na pobačaj.

"Kada djevojčice postaju majke, zakazale su i edukacija i prevencija. To nije sretna situacija, posljedice su dugoročne, a tinejdžerice majke nisu dovoljno zrele da preuzmu roditeljsku dužnost", komentirala je novinarka Tončica Čeljuska.

KAD DIJETE DOBIJE DIJETE: ISPOVIJEST MALOLJETNE MAME IZ ORAHOVICE Imala sam 16 godina, prekinula s dečkom i mjesec dana poslije doznala da sam trudna

Među poznatim osobama ovaj slučaj maloljetničke trudnoće potresao je i glazbenika Jasmina Stavrosa: "To mi je nešto prestrašno, štoviše monstruozno. To se kosi sa svim mojim životnim načelima. Recimo, počevši od sebe, prije sklopljenog braka svoju sam suprugu samo držao za ruku i na ništa više od toga nisam pomišljao."

"Svi bi trebali pogledati film 'Juno' koji se bavi baš tematikom maloljetničke trudnoće. Nakon tog filma mnoge su stvari jasnije. Roditelji moraju voljeti svoju djecu i biti uz njih uvijek, a ne filozofirati i popovati", kazala je glumica Jelena Miholjević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 17:03