KRAJ POLITIČKE AVANTURE

POZNATI HRVATSKI VINAR NAPUSTIO ŠKORU I NJEGOV DOMOVINSKI POKRET 'Tamo se okupila samo ekipa koja traži političko uhljebništvo'

Ivo Enjingi, na fotografiji treći s desna
 Damjan Tadic / CROPIX

Jedan od najpoznatijih vinara Zlatne doline Ivo Enjingi kada se osnovao Domovinski pokret Miroslava Škore izabran je u najuže izvršno tijelo stranke te je bio među njenim osnivačima.

Međutim, ovih dana u razgovoru sa Enjingijem objavljeno je da je navodno došao kraj njegove kratkotrajne političke avanture.

Kako neslužbeno saznaje požega.eu, on je proteklog tjedna donio odluku o napuštanju stranačke dužnosti i stranke Domovinski pokret Miroslava Škore.

Razlog je, navodno njegovo, nezadovoljstvo koalicijskim partnerima s kojima Škoro u ovo predizborno vrijeme dogovara zajednički nastup na izbore za hrvatski parlament.

- U Slavoniji se kaže – pokaži mi s kim se družiš pa ću vidjeti kakav si – istakao je ovih dana Ivo Enjingi. Dodao je kako je ustvrdio da Domovinski pokret više nije politička opcija s kojom se on želi poistovjetiti.

– Imao sam nadu da nešto žele promijeniti za boljitak naše Hrvatske, no vidim da se tamo okupila samo ekipa koja traži političko uhljebništvo – naglasio je o tomu čuveni vinar, piše požega.eu.

Inače, njih dvojica su dugogodišnji znanci jer je Enjingi sudjelovao u organizaciji festivala “Zlatne žice Slavonije” u Požegi početkom devedesetih kada je na toj priredbi Miroslav Škoro započeo svoju glazbeno-umjetničku karijeru, te postigao najveće uspjehe sa svojim hitovima koje je pjevao on, ali i drugi pjevači i tamburaški sastavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2022 02:43