DAN ZALJUBLJENIH

Poznati o Valentinovu: Darujte voljenima, ali ne zaboravite muževe ili žene

ZAGREB - Istražili smo što o Valentinovu, danu zaljubljenih, misle pisci i političari i kakve su njihove poruke ljubavi. Za jedne on je jedan od najromantičnijih dana, za druge komercijalizacija ljubavi. Za razgovor o ljubavi nisu bili spremni jedino HDZ-ovci.

POŠALJITE NAM I VI SVOJU PORUKU ZA VALENTINOVO I OSVOJITE PUT U PARIZ

Zoran Ferić, pisac

Valentinovo se slavi po svecu kojemu su Rimljani odsjekli glavu. Logično, jer se za zaljubljene ionako kaže da su izgubili glavu. Hvala Bogu što postoji Valentinovo, inače bi veljača bila još depresivnija.

Sanja Pilić, književnica

Davno imala sam dečka koji je bio vrlo romantičan i pažljiv. Kad sam ga došla posjetiti u veljači 1992. u Nizozemsku, na Dan sv. Valentina (o kojemu sam jedva išta znala), probudio me s buketom cvijeća u ruci uz moju omiljenu ariju “O mio babbino caro” u izvedbi Marije Calllas. Budući da je bio slikar, naslikao je u ulju i dva anđela na oblaku i napisao: ‘Sanjice, hoćemo li i mi ovako skupa u nebo?’ S njim je svaki dan bilo Valentinovo.

Renato Baretić, novinar i pisac

Baš kao što Božić nije jedini dan u godini kad se obitelj treba okupiti i biti vesela, tako ni Dan svetog Valentina nije jedini kad trebamo misliti na osobu koju volimo. Onima koji doista vole Valentinovo je svaki dan.

Vesna Pusić, političarka, predsjednica HNS-a

Za mene je Valentinovo početak proljeća i jedna opća dobronamjernost. Važno je biti dobronamjeran prema svim ljudima oko sebe, a pogotovo prema onima koje volite. No, to se najčešće zaboravlja. Dobro je onima koje volite to i pokazati.

Nenad Stazić, političar, saborski zastupnik SDP-a

Podsjećam sve da za Valentinovo kupe poklone i cvijeće onima koje vole, a da pritom ne zaborave svoje muževe i žene.

Darinko Kosor, političar, predsjednik HSLS-a

Upravo putujem sa suprugom na Sabor IDS-a. Vjerujem da on nije slučajno upriličen na Valentinovo. Tamo će se pojaviti i drugi političari sa suprugama. Bit će to jedan privatno-politički izlet, ali i dokaz da je moguć spoj politike i ljubavi.

Milanka Opačić, političarka, potpredsjednica SDP-a

Živimo u vremenu u kojem sve više govorimo o ružnim temama, pa je utoliko dobro da je barem jedan dan u godini posvećen ljubavi. Ja ću taj dan iskoristiti da odem s djetetom na sanjkanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:48