BUDUĆI TURISTIČKI ADUT

POZNATO TKO ĆE OBNOVITI TITOVU PLOVEĆU REZIDENCIJU Impresivan brod postat će muzej za 58,2 milijuna kuna

Brod Galeb
 Srdjan Vrancic / CROPIX

RIJEKA - Kao najpovoljnija ponuda u postupku javne nabave za obnovu i prenamjenu broda Galeb u muzej odabrana je ona tvrtke Dalmont iz Kraljevice od ukupno 58,5 milijuna kuna, potvrđeno je u utorak iz riječke Gradske uprave.

Iz gradskog Odjela za javnu nabavu izvijestili su kako je cijena izabrane ponude bez PDV-a 46,8 milijuna kuna. Tvrde da je stručno povjerenstvo u postupku javne nabave izvršilo pregled i ocjenu pristiglih ponuda, kojima je utvrđeno da ponuda ponuditelja Dalmonta iz Kraljevice u potpunosti zadovoljava uvjete iz dokumentacije o nabavi te je prema kriterijima za odabir ponude ocjenjena kao ekonomski najpovoljnija.

U tijeku je rok mirovanja od 15 dana nakon kojega, ako nema uložene žalbe, odluka postaje izvršna te se može pristupiti potpisivanju ugovora.

Gradsko vijeće Rijeke je 30. rujna odlučilo kreditno zadužiti grad za 44 milijuna kuna za dovršetak uređenja Palače Šećerane i broda Galeb, u sklopu zajedničkog EU projekta "Turistička valorizacija reprezentativnih spomenika riječke industrijske baštine“.

Kreditno zaduženje prihvatilo je 18 vijećnika vladajuće koalicije i trojica vijećnika Liste za Rijeku, a protiv su bili vijećnici HDZ-a, Akcije mladih, Živog zida, Mosta, Hrvoje Burić iz Nezavisne liste Bura i nezavisni Marinko Koljanin.

Na sjednici se raspravljalo o financiranju preinake broda Galeb, odnosno o nadoknadi razlike između niže ponude za radove dvije ponude prihvaćene na javnom natječaju, te procijenjene vrijednosti grada kao naručitelja.

Gradonačelnik Vojko Obersnel obrazložio je kako je bilo nužno pronaći model kako nadoknaditi tu razliku, a rješenje je pronađeno u prenamjeni dijela iznosa za uređenje T-objekta za zgradu Gradske knjižnice Rijeka te Ciglenog objekta za buduću Dječju kuću u sklopu kompleksa Benčić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 19:22