KAOS U SISKU

Poznatog hotelijera brutalno pretukli metalnom palicom, on i prijatelj autom bježali od napadača pa se zabili u zid

Tata je i dalje u bolnici i fala Bogu, izvan je životne opasnosti. Oporavak ide sporo i bit će dugotrajan, kaže sin Ivice K.

ilustrativna fotografija

 Ronald Gorsic/CROPIX

Poznati sisački hotelijer Ivica K. (56), vlasnik hotela Panonija, oporavlja se u sisačkoj bolnici od posljedica teškog premlaćivanja koje se dogodilo, prema njegovim tvrdnjama, u kafiću u Sisku 31. svibnja ove godine. Kolateralna žrtva, dok ga je branio od udaraca metalnom palicom, u tom metežu postao je i njegov šogor Tomislav F. (34), koji je u konačnici prošao s lakšim ozljedama. No, o tom događaju policija je doznala s odmakom vremena, kako doznajemo, jer su tu večer nakon napada i navodno bježeći pred napadačima obojica sudjelovala u prometnoj nesreći na križanju Cesarčeve i Hrvatskih domobrana u Sisku.

Naime, oko 22 sata Ivica K. se na suvozačevu mjestu vozio autom kojim je upravljao Tomislav F. s 1,59 promila alkohola i koji se nije zaustavio unatoč prometnom znaku obaveznog zaustavljanja pa je vozilo završilo u betonskom zidu. Sisačka policija tad je nakon nesreće priopćila da će protiv vozača, nakon obavljenog očevida, biti podnesena kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu. No, kriminalisti su ubrzo doznali da je nesreći prethodio fizički sukob u kafiću zbog kojega je na istraživanje priveden, kako doznajemo, stari policijski znanac, sisački autoprijevoznik Adem D. (51) i njegov 53-godišnji prijatelj.

Po dovršetku obrade, policija je obojicu osumnjičenih prijavila za nanošenje teških tjelesnih ozljeda i pokušaj teškog ozljeđivanja te im je sudac istrage sisačkog Županijskog suda, na prijedlog općinskog tužiteljstva, odredio jednomjesečni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke ili ponavljanja djela.

Policija sumnja da su se dvojica osumnjičenih 31. svibnja u kafiću u Sisku posvađali s oštećenima nakon čega je mlađi napadač hotelijera udario metalnom palicom po glavi i po tijelu nanijevši mu tom prilikom teške ozljede. Potom je Tomislav F. stao u obranu Ivice K., ali je stariji napadač na njega nasrnuo te ga s ciljem da ga teško ozlijedi više puta izbo manjim nožem po tijelu zadavši mu više ubodnih rana i, srećom, lakše ozljede.

Sin pretučenog hotelijera zgrožen je napadom na svojega oca.

- Tata je i dalje u bolnici i fala Bogu, prema posljednjim informacijama, izvan je životne opasnosti. Oporavak ide sporo i bit će dugotrajan. Policija je bila kod njega u posjeti i dao je iskaz o napadu. Ne mogu vam iznositi nikakve detalje iz istrage, ali nadam se da će pravosuđe ovoga puta ipak odraditi svoj posao kako treba i da će se situacija promijeniti konačno u društvu da se ovakve stvari više ne događaju - rekao je kratko za Jutarnji list sin sisačkog hotelijera.

Na upit je li njegov otac ikad primao ikakve prijetnje od uhićenih napadača ili bilo koga i zna li razlog tog sukoba, sin vlasnika hotela kaže da prijetnje njegov otac nikad nije primao jer nije čovjek koji je sklon sukobima te poštuje zakone, a što se tiče motiva napada, doista ne zna koji bi to bio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 13:54