NEPRAVOMOĆNO

POZNATOG VUKOVARSKOG DOKTORA NOVČANO KAZNILI ZBOG USMRĆIVANJA ŽIVOTINJA Štence bešćutno bacio kraj rijeke, mama kuja uginula u veterinarskoj ambulanti

bačeni štenci i pedijatar Dražen Karnaš za kojeg građani tvrde da su ga vidjeli kako na obali rijeke Vuke ostavlja psiće
 Damir Glibusic / Privatni album, CROPIX

Djevojka iz Vukovara (podaci poznati redakciji), 24. prosinca prošle godine, na samo badnje jutro, svjedočila je bacanju štenaca u rijeku Vuku. Njezinom brzom reakcijom nesretni psići ipak su spašeni, pozvana je policija, a o slučaju je odmah obaviještena i Udruga studenata Pravnoga fakulteta u Zagrebu za pravnu zaštitu životinja - Animalex, koja je napisala prijavu veterinarskoj inspekciji.

Nažalost, štenci, kao i njihova mama kuja, uginuli su u veterinarskoj ambulanti u Vukovaru, ali inspekcija je prekršajno prijavila počinitelja. Naime, javnost je osobito zgrozila činjenica što se vlastita kućnoga legla na ovako monstruozan način pokušao riješiti ugledni vukovarski liječnik, točnije pedijatar, Dražen Karnaš. Da stvar bude još gora, mamu kuju, Lolu, isti je čovjek svojedobno - udomio!

Kako je na Facebooku objavila Udruga Animalex, doktor je nepravomoćnom sudskom presudom kažnjen s 15.000 kuna zbog napuštanja kućnih ljubimaca.

- Htjeli bismo istaknuti da smo zadovoljni kaznom, a posebno smo zadovoljni što se Zakon o zaštiti životinja napokon počeo provoditi. Prema našim saznanjima, ovo je prva takva kazna od kad je na snagu stupio novi Zakon o zaštiti životinja - istaknuli su iz Animalexa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 10:50