KAOS I U POREČU

Pozvali sve na cijepljenje bez najave, a već za 10 minuta doktori izašli i oglasili ‘fajrunt‘: ‘Nestalo cjepiva!‘

‘Na cjepni punkt je došlo 200-tinjak osoba iz drugih županija koje su trebale drugu dozu i to bez ikakve najave‘, kažu iz NZJZ-a
Ilustracija
 Ishara S. Kodikara/AFP

Protekle subote na punktu u Osnovnoj školi Finida u Poreču u 10 sati bila je gužva jer se moglo cijepiti bez najave. No dobro raspoloženje zbog uspješno organiziranog cijepljenja trajalo je tek desetak minuta.

Naime, u 10:10 nestalo je cjepiva, piše Dnevnik.hr.

- Cijepljenje bez najave je počelo u 10 sati sa Pfizerom. U 10:10 liječnici su izašli van i rekli da cjepiva više nema jer je nestalo! Ja sam se dva puta htio cijepiti, dva puta neuspješno. Kako da budemo odgovorni? Kada i dođemo na cijepljenje istog nema', frustriran je jedan čitatelj.

Epidemiologinja Danijela Lazarić Zec iz NZZJZ-a IŽ pojasnila je kako je 15 osoba koje su željele cjepivo Pfizer zamoljeno da dođu u nadolazeću srijedu.

- Janssena je bilo na raspolaganju. Naime, na cjepni punkt je došlo 200-injak osoba iz drugih županija koje su trebale drugu dozu i to bez ikakve najave. Javni poziv je kao sto znate samo za necijepljene. Kako bi im se izašlo u susret i povećala procijepljenost, tih 200-tinjak osoba je dobilo drugu dozu, a trošene su planirane doze za javni poziv, objasnila je Lazarić Zec.

Naglasila je kako iz NZJZ-a Istarske županije apeliraju na građane iz drugih županija da po druge doze ne dolaze bez najave kako se ne bi nepotrebno stvarale gužve.

- Neka radi dogovora nazovu 052/702-617 u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije, poručuju iz Istre, piše Dnevnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 02:08