VRIJEDNA DONACIJA

PPD će dječjim domovima i SOS dječjim selima platiti prvih šest mjeseci sezone grijanja

Vlasnik PPD-a Pavao Vujnovac rekao tijekom potpisivanja ugovora s predstavnicima domova i dječjih sela da svako dijete zaslužuje topao dom

Pavao Vujnovac

 Darko Tomas/Cropix

Prvo plinarsko društvo (PPD) podmirit će troškove režija za struju i plin svim dječjim domovima i SOS dječjim selima u Hrvatskoj tijekom šest mjeseci sezone grijanja, a ugovori o donaciji, vrijedni više od 5 milijuna kuna, potpisani su u petak u resornom ministarstvu.

Ugovore s predstavnicima domova i SOS dječjih sela u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike potpisao je predsjednik uprave i vlasnik PPD-a Pavao Vujnovac koji je istaknuo da svako dijete zaslužuje topao dom.

Donaciju će dobiti 16 dječjih domova i dva SOS dječja sela (Ladimirevci i Lekenik).

Tamara Žakula, ravnateljica dječjeg doma Tič iz Rijeke izjavila je da im donacija jako puno znači u ovim teškim vremenima.

"Mi smo specifičan dječji dom koji ima 25 korisnika u poludnevnom programu, a pružamo stručnu pomoć i podršku djeci koja su zlostavljana i zanemarivana, odnosno djeci koja su u riziku od doživljavanja nasilja, tako da radimo savjetodavno i preventivno te kroz te programe pokrivamo oko 500 djece godišnje", rekla je Žakula.

Ravnateljica Dječjeg doma Zagreb u Nazorovoj Jasna Čurković Kelava izjavila je da je ova pomoć najveća pojedinačna donacija koju će primiti ove godine. Očekuje da će im ta sredstva omogućiti da podignu standard života djece te im osiguraju dodatne aktivnosti.

U SOS dječjem selu Lekenik trenutno je 75-ero djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Direktor sela u Lekeniku Mario Čović zahvalio je na donaciji i rekao da svi osjećaju porast cijene energenata, kao i da su prije nekoliko godina krenuli u tranziciju prema zelenim izvorima energije.

Državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Margareta Mađerić, poručila je kako je resorno ministarstvo nizom mjera te izmjenama i dopunama zakona zaštitilo ugrožene skupine od porasta cijena energenata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:54