BLOKIRANI RAČUNI

PPD demantirao gradonačelnika Tomaševića: ‘Gradska plinara Zagreb nije podmirila svoja dugovanja‘

Ističemo kako do ovoga trenutka niti jedna kuna iz GPZO-a na ime dospjelog dugovanja nije uplaćena, poručuju

Tomislav Tomašević

 Bruno Konjevic/Cropix

Prvo plinarsko društvo demantiralo je u utorak navode zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića prema kojima je Gradska plinare Zagreb Opskrba podmirila sva dugovanja kako bi deblokirala svoj račun.

Tomislav Tomašević izjavio je na konferenciji za medije da je račun GPZO deblokiran nakon što su plaćeni svi dugovi prema PPD-u. Dodao je da PPD nije imao razlog aktivirati zadužnicu te da je GPZO u podmirivanju obveza kasnio u prosjeku 15 dana.

Međutim, PPD je poručio da dugovi GPZO-a nisu podmireni.

„Ističemo kako do ovoga trenutka, unatoč tvrdnjama gradonačelnika Tomaševića, niti jedna kuna iz GPZO-a na ime dospjelog dugovanja nije uplaćena PPD-u, a plin se i dalje povlači te izloženost I dalje raste“, stoji u priopćenju.

Iz Prvog plinarskog društva navode da je dospjeli dug GPZO-a s jučerašnjim danom iznosio više od 95 milijuna kuna dok je ukupna izloženost premašila 130 mil kn.

„Iako gradonačelnik kašnjenje u plaćanju od 15 dana naziva urednim plaćanjem, ističemo da kašnjenje u podmirivanju ovoliko velikih računa izaziva probleme svakoj kompaniji i nikako se ne može smatrati urednim“, dodaje PPD.

Dok je zagrebački gradonačelnik ustvrdio da je prethodna uprava GPZO-a potpisala štetne ugovore u lipnju prošle godine, koji se tvrtku odveli u gubitak od pola milijarde kuhna, PPD odgovara da još nitko nije zatražio reviziju istih tih ugovora.

„Činjenica je da GPZO punih 5 mjeseci nastoji zadržati ugovore s PPD-om čak i pod cijenu blokade“, kazali su.

PPD poručuje da neće nositi teret financijskih poteškoća GPZO-a te da od početka ove godine pregovara s GPZO-om oko uređenja međusobnih prava i obveza, upravo u cilju izbjegavanja blokade računa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:13