POSLJEDNJA CRTA OBRANE

Pravaši protiv dolaska Borisa Tadića u Vukovar

Nemamo ništa protiv da Tadić prizna odgovornost Srbije za agresiju na Vukovar i Hrvatsku ali smo protiv toga da Vukovar koristi za jačanje Srbije, rekao je Danijel Srb
Vukovar, 180910.Hrvatska stranka prava porucila je sa subotnjeg prosvjeda u Vukovaru kako ce se svim silama usprotiviti dolasku srbijanskog predsjednika Borisa Tadica u hrvatski grad-heroj i njegovom pokusaju relativiziranja odgovornosti Srbije za rat.Na prosvjedni skup u Vukovar, simbolicno nazvan "Posljednja crta obrane", doslo je po policijskim podacima najmanje 1.500 sudionika iz cijele Hrvatske koji su se prvo okupili kod vukovarskog vodotornja, a potom zaputili prema sredistu grada. Foto: Damir Glibusic / CROPIX
 Damir Glibušić/CROPIX

VUKOVAR - Tek nešto više od tisuću pravaša i njihovih simpatizera okupilo se u subotu na središnjem gradskom Trgu Republike Hrvatske kako bi prosvjedovali protiv dolaska srbijanskog predsjednika Borisa Tadića u Vukovar najavljenog za studeni ove godine.

"Posljednja crta obrane" nosio je naziv skup kojega je organizirao vukovarski HSP i na kojemu su govorili aktualni i počasni predsjednici stranke Daniel Srb i Anto Đapić.

- Nemamo ništa protiv da Tadić prizna odgovornost Srbije za agresiju na Vukovar i Hrvatsku ali smo protiv toga da Vukovar koristi za jačanje Srbije. Hrvatska je Vlada je slijepa kada to ne vidi ili vodi brigu o tuđim nego o interesima vlastite zemlje – kazao je Srb dodavši kako Vlada previše popušta SDSS-u.

Kao primjer toga predsjednik HSP-a naveo je dodjelu stanova Srbima koji su napustili Hrvatsku među kojima su desetine oficira JNA koji su vodili napade na Vukovar te osobni vozač Gorana Hadžića. Đapić je pak poslao poruku kako HSP kreće u "vukovarizaciju Hrvatske" u smislu duhovne obnove.

- Nije problem Tadić već hrvatska politika koja zove Tadića u Vukovar. Hrvatska ne ide u dobrom smjeru, lošom politikom vođenja države cijeli je Domovinski rat obezvrijeđen i ponižen kao i hrvatski narod – poručio je Đapić.

Sa skupa je upućena i "Vukovarska deklaracija" potpisana od svih članova Predsjedništva HSP-a u kojoj se obvezuju na borbu za očuvanje suvereniteta i neovisnosti RH, očuvanju digniteta Domovinskog rata kao i borbi protiv velikosrpskih ideja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 06:46