RAT ZA PODRAVKU

Pravaši zaprijetili: Barikadama i neredima zaustavit ćemo Tedeschija

Zagrepčani u NO-u Podravke vode s 5 naprama 2 protiv Podravaca što nećemo dopustiti, upozoravaju čelnici HSP-a, HČSP-a i A-HSP-a
 Nikola Wolf / Podravski list / CROPIX

KOPRIVNICA - Prosvjedi i neredi čekaju HDZ i Koprivnicu ako Emil Tedeschi dobije Podravku. Postavit ćemo barikade i Tedeschi neće moći ni ući u Koprivnicu pa bio i jedini vlasnik Podravke, zaprijetio je danas Dražen Keleminec, predsjednik Autohtone - hrvatske stranke prava (A-HSP) na konferenciji za novinare u Koprivnici.

Potporu Kelemincu došli su dati šef HSP-a Danijel Srb i čelnik HČSP-a Josip Miljak. Svi se slažu da se vlasniku Atlantic grupe treba stati na kraj u njegovim pokušajima kupnje Podravke, a osim njega, prozvali su i dr. Ljubu Jurčića, predsjednika NO-a Podravke.

- Jurčić neprestano napominje kako prodaje Podravke nema, ali spominje novu privatizaciju koprivničke tvrtke, što je zamaskirana prodaja - kazao je Keleminec i dodao kako se iz smanjenog broja članova NO vidi kako Podravku u budućnosti čeka prodaja.

- Omjer domaćih i stranih ljudi u NO-u je pet prema dva za Zagrepčane - upozorava Keleminec. Predsjednik HSP-a Danijel Srb podupire koprivničke kolege s kojima će na sljedećim parlamentarnim izborima koalirati, a slaže se i s Miljakom koji je upozorio kako je Kosoričino ponašanje nedopustivo.

- Ne može se ponašati kao da je u reality showu i odgovarati na novinarska pitanja o Podravci tek usputno, gdje stigne, kao da se radi o tričariji - rekao je Miljak.

- Joža Friščić upozorava na prodaju i galami protiv toga, a Kosor tvrdi da nema nikakve prodaje. Bilo bi dobro da porazgovaraju i dogovore se koji je stav Vlade te to jasno i ozbiljno kažu građanima - zaključio je čelnik HČSP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:13